Veşti bune pentru elevii Şcolii “Iordache Cantacuzino” din Paşcani. Până la vacanţă de primăvară cursurile se vor desfăşura tot în clădirea şcolii, nu în altă locaţie aşa cum s-a discutat până acum.

Anunţul a fost făcut chiar de viceprimarita municipiului la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Gabriela Nedelcu a precizat că lucrările de reabilitare a clădiţii vor începe din primăvara anului viitor şi că cel mai probabil până în luna aprilie nu va fi necesară o relocare a activităţii în fosta şcoală din cartierul Fântânele
Licitaţia a fost incheiata şi a fost desemnată câştigătoare o firmă din Iaşi. Reprezentanţă Primăriei spune că până la sfârşitul acestei luni va fi semnat contractul de execuţie.

În următoarele două luni de zile va fi făcut proiectul tehnic după care în 12 luni trebuie executate lucrările. Investiţia este estimată la cca 3.9 milioane lei suma din care doar 334 000 lei vor fi cheltuieli din bugetul local iar diferenţa din fonduri europene.
Nici activitatile Creşei şi a Grădiniţei cu Program Prelungit nr 2 nu a fi mutată. Copiii au venit la festivivatea de deschidere a noului an şcolar în cladirea veche care urmează să fie modernizată.

Deocamdată procedurile de licitaţie sunt în desfăşurare iar lucrările vor începe de anul viitor. Investiţia de peste 1 milion de euro va fi realizată tot din fonduri europene. Până atunci este foarte posibil ca toţi copii să fie mutaţi în clădirea fostei scoli din cartierul Fântânele.

Măsură este necesară pentru că în actuala locaţie nu este nici o sursă de încălzire până la realizarea investiţiei de modernizare în care este inclusă şi montarea unei centrale termice.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider