La festivităţile de deschidere a noului an şcolar care au avut loc la unităţile de învăţământ din Paşcani, Târgu Frumos şi Hârlău au participat şi o parte din politicienii locali. Primarul Dumitru Pantazi a fost alături de elevii Colegiului „Mihail Sadoveanu”, în prima zi de şcoală. El a felicitat şcoala pentru rezultatele bune obţinute până acum şi le-a urat succes elevilor, în noul an scolar.

Edilul municipiului a subliniat că administraţia locală a alocat fondurile necesare pentru desfăşurarea activităţii, dar şi pentru premierea elevilor cu rezultate bune la învăţătura şi pentru acordarea de burse sociale sau de merit. El a fost însoţit de consilierii locali Ionuţ Prodan şi Adriana Dondas. De asemenea deputatul Vasile Axinte a fost prezent la festivităţile de la Liceul Teoretic Miron Costin iar viceprimarita Gabriela Nedelcu la Scoala Iordache Cantacuzino.
Şi edilul din Târgu Frumos a participat la festivităţile de deschidere a noului an şcolar de la Liceul Teoretic Ion Neculce. El a fost însoţit de deputata PSD Camelia Gavrilă. Cei doi au urat elevilor rezultate bune la învăţătură.

Tot aici a venit să fie alături de elevi şi părinţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Măricel Popa, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului judeţean Iaşi şi ai Poliţiei Romane şi Jandarmeriei. Şeful judeţului a acordat o medalie edilului oraşului.

De asemenea în oraşul Hârlău la festivităţile de deschidere a noului an şcolar, a participat prefectul judeţului, Marian Serbescu, alături de primarul localităţii Radu Curca, la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”.

Şi preşedintele României a Klaus Iohanis a participat la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială „Ferdinand I”, Bucureşti. în timp ce premierul României, Viorica Dăncilă s-a aflat la o şcoală din Hunedoara. În schimb unii lideri politici au absentat, printre care Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban, potrivit Mediafax. În acest context şeful statului a declarant că unii politicieni se tem de şcoală, pentru că acest este locul în care sunt formaţi cei care „le taxează erorile de logică şi mai nou, destul de des de exprimare”.

Menţionăm că şi la Paşcani o parte din consilierii locali au refuzat să participe la festivităţile de deschidere a noului an şcolar. Într-un mesaj postat pe Facebook, Marius Pintilie liderul opoziţiei din Consiliul Local a precizat că politicienii, mai ales cei locali, nu au ce căuta la astfel de evenimente.

“Succes tuturor elevilor şi profesorilor în următorul an şcolar! La manifestările de deschidere este normal să vezi copii, profesori, părinți, etc. Politicienii (în special cei locali) nu au ce căuta. Prezenţa lor nu ajută cu nimic. Părerea mea. O zi frumoasă!!”

Totuşi, acelaşi politician i-a trimit pe părinţii la muncă, iar pe elevi şi profesori, la ore, în loc să participe la festivităţile de deschidere a noului an şcolar, într-un discurs ţinut în faţa a sute de oameni, adunaţi pe platoul la Liceul Teoretic „Miron Costin”, pe 14 septembrie 2014.

“Sunt trei ani de când sunt consilier local şi de fiecare dată am fost invitat de cei de la Primăria Paşcani să fiu prezent la o întâlnire de acest fel. Poate o să vă şocheze discursul meu, dar este un pic diferit. Desigur, şcoala este importantă, toţi oamenii politici recunosc cât de importantă este şi noi facem tot posibilul în fiecare an să asigurăm tot ce este bun pentru ea. Dar eu vă întreb pe dumneavoastră: noi ce facem aici la această oră? Este 10:00 şi vă întreb de ce la ora 08:00 copiii nu sunt în clase. De ce atâţia adulţi, oameni care astăzi ar trebui să fie la un loc de muncă, să facă ceva folositor pentru oraşul ăsta, pentru ţara asta, sunt aici? Ca să facem ce?”, a spus Marius Pintilie, spre uimirea tuturor.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider