19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Școală cu tradiție, la un pas de a fi preluată, din lipsa elevilor

- Advertisement -

Scoala Gimnaziala Lunca, din suburbia cu acelasi nume a municipiului Pascani, ar putea sa ramana fara personalitate juridica, din anul scolar urmator. Acest lucru reiese dintr-o adresa trimisa catre autoritatile locale pe data de 6 noiembrie, prin care conducerea unitatii de invatamant solicita ca atat scoala din Lunca, cat si structura din Blagesti, sa fie arondate Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc” din oras.

Motivul ar fi numarul tot mai mic de elevi de la an la an. De exemplu, in acest an scolar Scoala Gimnaziala Lunca si structura Scoala Gimnaziala Blagesti, au impreuna 265 elevi, iar pentru a isi mentine personalitatea juridica, ar trebui sa fie cel putin 300.

Conducerea scolii din suburbia Lunca a solicitat arondarea la Liceul „Mihai Busuioc”, deoarece ar fi cea mai apropiata institutie scolara, care are toate nivelurile de invatamant.

Luni, 9 noiembrie a.c., Consiliul de Administratie al liceului s-a intrunit in sedinta si a analizat solicitarea primita. In urma discutiile, s-a ajuns la concluzia ca arondarea celor doua scoli nu este o solutie favorabila din mai multe puncte de vedere. Printr-o adresa oficiala, se precizeaza faptul ca invatamantul primar si gimnazial sunt in lichidare in cadrul liceului pentru anul scolar 2021-2022, din cauza scaderii numarului de copii si ca unitatea de invatamant se va dezvolta in perioada urmatoare pe latura tehnologica. Din aceste motive, conducerea Liceului Mihai Busuioc solicita ca cele doua scoli sa nu le fie arondate.

Dupa refuzul liceului, solicitarea de arondare se intentioneaza sa fie indreptata catre Scoala Gimnaziala „Iordache Cantacuzino” din Pascani. Deocamdata nu a fost facuta nici o cerere oficiala.

De precizat este faptul ca daca Scoala Gimnaziala Lunca isi pierde personalitatea juridica, elevii vor invata tot in aceleasi locatii ca si pana in prezent.

In acest an scolar, la Lunca sunt 11 clase de elevi, iar la Blagesti sunt doar cinci clase de elevi. In cele doua unitati de invatamant sunt 27 de profesori, 7 personal contractual administrativ si doi angajati cu jumatate de norma.

Mentionam ca in  satul Lunca, informaţiile în legătura cu existenta unei şcoli primare, încep cu anul 1874, insa abia din anul 1934 şcoala dispune de încăperi pentru toate cele patru clase primare.

După anul 1960, în şcoală funcţionează învăţământul primar şi gimnazial. In anul 2002 precum si in 2011, s-au facut modernizari substantiale, iar in prezent funcţionează cinci săli de clasă, un laborator de ştiinţe, o bibliotecă, sală de gimnastică, o sală de TIC, două cancelarii şi trei săli care aparţin grădiniţei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow