29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
29.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021

Schimbări legislative majore privind colectarea selectivă şi reciclarea

answear.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
credius.ro
oferta.oceancredit.ro
creditprime.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/
fashiondays.ro

Ultimele știri

Se anunţă modificări importante legislative, în perioada imediat următoare, în privinţa colectării selective a deşeurilor. Anunţul a fost făcut chiar de către un păşcănean, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilităţi publice în cadrul unui forum organizat pe 20 martie la Palatul Parlamentului la care au participat reprezentanţii guvernamentali şi primarul capitalei. Bogdan Alexa a precizat că autoritatea care o reprezintă urmează să facă propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei naţionale de mediu aşa încât să fie implementate şi respectate strategiile europene şi Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor adoptat la sfarsitul anului trecut. Se urmăreşte că cetăţenii să plătească numai în funcţie de cantitatea de gunoi aruncată.

O altă prioritate pentru administratiile locale şi centrale ar trebui să fie colectarea selectiva,  spune preşedintele ANRSC. Atât pentru scăderea cantităţilor de deşeuri menajere depozitate cât şi pentru valorificarea celor reciclabile. În acest sens sunt necesare parteneriate durabile şi funcţionale între institutiile statului şi campanii eficiente de informare.
La Paşcani abia se vorbeşte despre implementarea unui sistem viabil de colectare selectivă. De asemenea la nivelul judeţului Iaşi a fost aprobat un regulament al serviciului de salubritate dar care va fi implementat abia după desemnarea operatorilor, prin licitaţie.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
29.1 ° C
30.2 °
28.8 °
65 %
1.9kmh
0 %
mie
27 °
joi
30 °
vin
32 °
sâm
24 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI