13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

SĂRBĂTOAREA SFINTEI CUVIOASE PARASCHEVAŞI ZILELE IAŞULUI, ÎN SIGURANŢĂ

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva şi de ZileleIaşului, Şeful desemnat la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, comisar şef de poliţie Gîtlan Costel adispus ca peste 600 de polițiști să fie în stradă, în aceste zile, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Astfel, în perioada 09-15 octombrie a.c., se vor afla la datorie 627 de poliţişti , dintre care 210 de la ordine publică, 128 de la rutieră, 128 de la investigaţii criminale, 110 de la transporturi, iar 51 de la altestructuri, suplimentar față de dispozitivele curente.

Poliţiştii vor acţiona cu autospecialele din dotare pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât pelerinii, turiştii şi ieşenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, patrule de siguranţă publică, atât pedestre cât şi auto.

În aceste zile, poliţiştii ieşeni vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase și evenimentele cultural-artistice, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane. De asemenea, în zonele aglomerate vor acţiona şi poliţişti în civil, pentru a preveni comiterea de furturi din buzunare şi alte fapte antisociale.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale şi DE 583, utilizând, zilnic, întreaga aparatură radar din dotare. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către mun. Iaşi, în zona Catedralei Mitropolitane.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor acţiona pe trenurile de călători, în staţii şi triaje de caleferată şi în aerogara Iaşi, pentru prevenirea incidentelor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow