More

  Sărbătoare la Biserica “Sfântul Gheorghe” din Hîrlău

  Zi aniversară, la sfârşitul săptămânii , în Hîrlău. Sâmbătă s-au împlinit 525 de ani de la zidirea bisericii, monument istoric, “Sfântul Gheorghe” din oraş. Lăcaşul de cult a devenit neîncăpător în timpul slujbei religioase ţinută de un sobor de preoţi. Sărbătoarea a avut dublă semnificaţie, marcându-se şi 490 de ani de la proclamarea ca domnitor al ţării a lui Petru Rareş, fiul lui Stefan cel Mare, ctitor al bisericii.

  Zi importantă pentru hirlauani sâmbătă, 28 octombrie, la biserica “Sfântul Gheorghe” din oraş. Cu ocazia împlinirii a 525 de ani de la sfintirea lăcaşului de cult, a fost oficiată o slujba religioasă de către un sobor de preoţi. Zeci de localnici, precum şi aleşii oraşului au participat la eveniment.

  A fost o aniversare dublă deoarece au trecut 490 de ani de la proclamarea că domnitor al ţării a lui Petru Rareş, fiul al orasului Hirlau.

  Cei prezenţi au vizitat şi muzeul parohial, unde profesorul Ioan Musei din Hîrlău, a afişat o expoziţie aniversară cu tematică: Sfântul Voievod Ştefan cel Mare şi Petru Rareş Voievod.
  Menţionăm că Biserica Sfântul Gheorghe a fost inclusă în lista monumentelor istorice din judeţul Iaşi, din anul 2015 si  este considerată parte a ansamblului Curții domnești din Hârlău, alături de ruinele curții domnești.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet