15.2 C
Paşcani
joi, mai 30, 2024

Salariile functionarilor, aprobate fara comentarii. Aceleasi ca si anul trecut, plus norma de hrana

Salariile functionarilor din Primaria Pascani, un subiect sensibil pentru consilierii locali. Proiectul prin care au fost stabilite veniturile pentru anul 2019 a fost aprobat, fara comentarii, in sedinta de pe 31 ianuarie, desi sindicalistii au anuntat ca sunt nemultumiti de negocieri. Executivul a propus ca in acest an sa fie majorate doar salariile minime, conform prevederilor legale, iar restul functionarilor si personalul contractual sa mai primeasca in plus fata de anul trecut, norma de hrana, 347lei/luna, impozabil. Asta deoarece, o reasezare a grilei de salarizare ar fi impovarat peste posibilitati, bugetul local, sustine primarul Dumitru Pantazi.

Proiectul a fost aprobat de consilierii PSD si PMP, in timp ce opozitia s-a abtinut, fara nici un motiv.

Conform grilei pentru anul 2019, salariul de baza pentru secretarul Primariei, directori si sefi de compartimente, dar si pentru arhitectul sef este de peste 8.000 lei, ale sefilor de servicii si contabilului sef peste 6.000 lei, in timp ce pentru auditori, consilieri si referentii de specialitate este cuprins intre 4.000 si 2.600 lei.

 

Printre cele mai mici salarii de baza le are personalul administrativ, intre 2.590 si 2.600 lei.  La polul opus se afla primarul municipiului cu o indemnizatie de peste 12.000 lei, si viceprimarul si administratorul public cu un salariu de peste 10.000 lei. Veniturile sunt brute dar li se adauga inca 15% pentru gestionarea de fonduri europene.

 

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70