17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

A fost aprobat cel mai mic pret la caldura

Pretul caldurii a fost din nou modificat la Pascani. Consiliul Local a aprobat propunerea primarului de scadere a tarifului pe Gcal, de vanzare pentru persoanele fizice, de la 170 la 100 de lei. Noul tarif a intrat in vigoare la inceputul lunii februarie. In acelasi timp pretul de productie va ramane acelasi, de 747,32 lei – inclusiv TVA. Diferenta va fi achitata din bugetul local. Astfel, subventia la caldura va creste de la  577,32 la 647, 32 lei.

Solutia propusa de primar este pentru a ajuta regia pascaneana de termoficare sa isi achite facturile la gaz, iar pascanenii bransati la sistemul centralizat, sa aiba caldura si apa calda pana la sfarsitul iernii. In aceeasi sedinta a fost aprobat si proiectul prin care administratia locala a garantat plata subventiei la caldura furnizorului de gaz, pana la 1,5 milioane de lei.

RAGCL are datorii de aproape 40 de milioane de lei, la bugetele de stat si conturile blocate iar incasarile de la clienti sunt mici. Conducerea regiei a cerut mandat de la Consiliul Local pentru a declansa procedura de insolventa.

 

Alte articole