24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
24.1 C
Paşcani
marți, august 3, 2021

Salariaţi de la salubritate, nemulţumiţi că au fost puşi la muncă, cer demiterea directorului – DOC

Scandal uriaş la societatea de salubritate din Paşcani. 36 de salariaţi în frunte cu şeful serviciului de măturat stradal, Neculai Garofa, şi jurista unităţii, Irina Bucovanu, au semnat o petiţie prin care solicită demiterea directorului general, Leonard Ursu. Adresa a fost înaintată atât Consiliului de Administraţie cât şi primarului şi Consiliului Local, surprinzător, cu antetul şi în numele societăţii.
Ei reclamă ca şeful unităţii îi pune la treabă, să strângă gunoaiele şi să măture străzile municipiului, şi în zilele de weekend sau sărbătorile legale, fără să primească în schimb zile libere şi că şoferii ar fi obligaţi să nu treacă în condica orele suplimentare.
În petiţie se mai arată că directorul unităţii refuza să le acorde concediile legale de odihnă şi că ar vorbi urât cu cei din subordine. O altă nemulţumire, deşi nu este treaba lor ci a administratorilor, este că şeful societăţii ar fi făcut investii inoportune.
Managerul de la salubritate susţine că ar fi o acţiune organizată de câţiva salariaţi nemulţumiţi, care au fost puşi la treabă sau au fost sancţionaţi şi care se fac responsabili de o serie de probleme ddin societate.
El susţine că o mare parte din cei înscrişi în tabel nu ar şti pentru ce au semnat şi că de strângerea semnăturilor s-ar fi ocupat chiar cei din capul listei.
Leonard Usu neagă toate acuzaţiile care I se aduc. El spune că cei care au lucrat peste program au luat în compensare zile libere şi că nu se comportă urât cu cei din subordine. În ceea ce priveşte semnarea condicii de prezenţa, unii au făcut-o în avans, până spre spre sfârşitul anului.

Reporterii BIT TV au încercat să stea de vorbă cu semnatarii nemulţumiţi. Jurista societăţii a refuzat să facă declaraţii pe motiv ca este în timpul serviciului. Neculai Garofa, şeful echipei de măturat stradal a recunoscut că el nu are de luat zile libere şi nici nu se plânge că i-a vorbit urât directorul, dar are alte nemulţumiri de care nu poate vorbi decât în particular. Sunt însă şi salariaţi mulţumiţi de noul manager, pentru măsurile luate, de redresare a societatii.
Menţionăm că Leonard Ursu a fost consilier local şi a renunţat la mandat pentru a prelua conducerea societăţii de salubritate. El a fos sprijinit atât de consilierii PSD cât şi de cei din opoziţie iar activitatea sa a fost apreciată.

Solicitarea salariatilor – salubritate Pascani by orizontul pascani on Scribd

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.1 ° C
26.2 °
22.2 °
74 %
2kmh
93 %
mar
22 °
mie
28 °
joi
33 °
vin
28 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI