4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

S.O.S. Legea consumatorului vulnerabil! S.O.S. România!

Dacă, în acest moment, grija cea mai mare a românilor este aceea de a găsi resurse suficiente pentru a trece de această iarnă fără să stea în frig și întuneric, marea și unica grijă a PNL și USR-PLUS este de a face orice pentru a-și păstra funcțiile și privilegiile. Și, în timp ce ei nu precupețesc niciun efort în șantajul pe care îl fac și niciun preț nu e prea mare pentru a-și atinge interesele, povara fiecărui român este din ce în ce mai grea. Deja, din păcate, nu mai putem vorbi de creștere, ci de supraviețuire. Un întreg popor lăsat pradă creșterilor aberante și complet nejustificate la energie. Un întreg popor vulnerabil. O chestiune pe care atât PNL, cât și USR-PLUS o tratează eminamente în termenii luptei lor, bagatelizând-o și ignorând-o.
În lipsa oricărei măsuri responsabile a acestei guvernări, care, efectiv, se spală pe mâini de problemele românilor pe care ea însăși le-a creat, alături de colegii mei social-democrați, continuu să fac tot ce îmi permit prerogativele parlamentare pentru a acționa împotriva creșterii facturilor la gaze și energie. Am reușit să obținem votul necesar pentru înființarea comisiei de anchetă privind creșterea artificială a prețurilor la energie electrică și gaze naturale și, de asemenea, am depus amendamentele la Legea consumatorului vulnerabil.
Într-o vreme în care cei datori să acționeze pentru toți românii, acționează doar pentru ei înșiși, social-democrația din România rămâne la fel de implicată și de hotărâtă să apere cetățenii țării noastre de creșterea complet artificială și necontrolată a tarifelor la energie și gaze naturale, motiv pentru care tratăm drept prioritate de gradul 0 amendarea Legii consumatorului vulnerabil prin următoarele:
1. Devansarea intrării în vigoare a acestei legi, astfel încât protejarea consumatorului vulnerabil să devină operațională înainte de venirea anotimpului rece. Astfel, în loc să intre în vigoare la 1 septembrie 2022, propunem ca legea să intre în vigoare în 30 de zile de la adoptare.
2. Creșterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorul vulnerabil. Mai precis, de la 810 lei la 1.149 lei/pe membru de familie, iar, în cazul gospodăriilor cu o singură persoană, de la 1.445 lei la 2.053 lei.
3. Indexarea anuală automată a pragurilor de venit în care se încadrează consumatorul vulnerabil și a ajutoarelor acordate consumatorilor vulnerabili.
4. Creșterea ajutorului suplimentar pentru fiecare sursă de energie folosită în fiecare gospodărie cu consumatori vulnerabili, astfel:
• De la 30 lei la 50 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie electrică și de la 50 lei la 70 lei/lună dacă energia electrică este singura sursă
• De la 10 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de gaze naturale
• De la 10 lei la 20 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie termică
• De la 20 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri

O lege a consumatorului vulnerabil care să reprezinte cu adevărat nevoile și interesele tuturor românilor este absolut vitală.
Doamnelor și domnilor din PNL și USR-PLUS, lăsați bătaia pe putere, lăsați șantajul, ipocrizia și lauda de sine și, măcar dintr-o minimă decență națională, faceți acum și nicio secundă mai târziu ceea ce este necesar până când un întreg popor și o întreagă țară vor fi iremediabil vulnerabile.

Deputat de Iași,
Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,
Vasile Toma

Alte articole

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...

Mașină înfiptă într-un gard de pe strada Gării din Pașcani

Accident rutier luni dupa-amiaza, 27 martie, pe strada Garii...

Marșul Vieții la Pașcani și Hârlău – FOTO

Marea sărbătoare a Bunei Vestiri a fost un bun...

Movila: Un Congres cu și despre oameni extraordinari! (P)

Astăzi a avut loc un Congres Extraordinar al PMP,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow