5.8 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

S.O.S. Legea consumatorului vulnerabil! S.O.S. România!

Dacă, în acest moment, grija cea mai mare a românilor este aceea de a găsi resurse suficiente pentru a trece de această iarnă fără să stea în frig și întuneric, marea și unica grijă a PNL și USR-PLUS este de a face orice pentru a-și păstra funcțiile și privilegiile. Și, în timp ce ei nu precupețesc niciun efort în șantajul pe care îl fac și niciun preț nu e prea mare pentru a-și atinge interesele, povara fiecărui român este din ce în ce mai grea. Deja, din păcate, nu mai putem vorbi de creștere, ci de supraviețuire. Un întreg popor lăsat pradă creșterilor aberante și complet nejustificate la energie. Un întreg popor vulnerabil. O chestiune pe care atât PNL, cât și USR-PLUS o tratează eminamente în termenii luptei lor, bagatelizând-o și ignorând-o.
În lipsa oricărei măsuri responsabile a acestei guvernări, care, efectiv, se spală pe mâini de problemele românilor pe care ea însăși le-a creat, alături de colegii mei social-democrați, continuu să fac tot ce îmi permit prerogativele parlamentare pentru a acționa împotriva creșterii facturilor la gaze și energie. Am reușit să obținem votul necesar pentru înființarea comisiei de anchetă privind creșterea artificială a prețurilor la energie electrică și gaze naturale și, de asemenea, am depus amendamentele la Legea consumatorului vulnerabil.
Într-o vreme în care cei datori să acționeze pentru toți românii, acționează doar pentru ei înșiși, social-democrația din România rămâne la fel de implicată și de hotărâtă să apere cetățenii țării noastre de creșterea complet artificială și necontrolată a tarifelor la energie și gaze naturale, motiv pentru care tratăm drept prioritate de gradul 0 amendarea Legii consumatorului vulnerabil prin următoarele:
1. Devansarea intrării în vigoare a acestei legi, astfel încât protejarea consumatorului vulnerabil să devină operațională înainte de venirea anotimpului rece. Astfel, în loc să intre în vigoare la 1 septembrie 2022, propunem ca legea să intre în vigoare în 30 de zile de la adoptare.
2. Creșterea plafonului de venituri în care se încadrează consumatorul vulnerabil. Mai precis, de la 810 lei la 1.149 lei/pe membru de familie, iar, în cazul gospodăriilor cu o singură persoană, de la 1.445 lei la 2.053 lei.
3. Indexarea anuală automată a pragurilor de venit în care se încadrează consumatorul vulnerabil și a ajutoarelor acordate consumatorilor vulnerabili.
4. Creșterea ajutorului suplimentar pentru fiecare sursă de energie folosită în fiecare gospodărie cu consumatori vulnerabili, astfel:
• De la 30 lei la 50 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie electrică și de la 50 lei la 70 lei/lună dacă energia electrică este singura sursă
• De la 10 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de gaze naturale
• De la 10 lei la 20 lei/lună suplimentar pentru consumul de energie termică
• De la 20 lei la 30 lei/lună suplimentar pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri

O lege a consumatorului vulnerabil care să reprezinte cu adevărat nevoile și interesele tuturor românilor este absolut vitală.
Doamnelor și domnilor din PNL și USR-PLUS, lăsați bătaia pe putere, lăsați șantajul, ipocrizia și lauda de sine și, măcar dintr-o minimă decență națională, faceți acum și nicio secundă mai târziu ceea ce este necesar până când un întreg popor și o întreagă țară vor fi iremediabil vulnerabile.

Deputat de Iași,
Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,
Vasile Toma

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza pentru luna decembrie 2021

Luna decembrie va fi mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi mai ridicate, potrivit ANM. Săptămâna...

Studiu: În Europa, trei sferturi dintre copiii care practică un sport sunt abuzaţi. România, printre ţările cu cele mai multe victime

Statistici alarmante au fost publicate sâmbătă de Universitatea Edge Hill din Anglia. În urma unui studiu, la...

Iată cum se utilizează un test de salivă pentru depistarea Covid-19. Miniștrii Educației și Sănătății au făcut demonstrațiile – VIDEO

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, au realizat o...

City Insurance începe plata despăgubirilor pentru clienți

Mâine, 29 noiembrie, începe plata primelor despăgubiri către păgubiţii City Insurance. Societatea de Asigurare-Reasigurare a intrat în faliment...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI