3.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Camioane verificate de inspectori ISCTR, în parcarea de la Codrii Pașcanilor. „Greii” de pe șosele, puși pe cântar

Controale privind vehiculele de mare tonaj in parcarea de la Codrii Pascanilor, in apropiere de intrare in localitatea Motca, saptamana trecuta. In perioada 30 august – 3 septembrie, mai multe echipaje de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) au oprit in trafic vehicule de mare tonaj, cu lemne, agregate, produse agricole si alte materiale divizibile.

In parcare a fost pus cantarul, iar oamenii legii au verificat la „sange” transportatorii. Controalele au facut parte dintr-o actiune ce s-a desfasurat in trei judete, Iasi, Suceava si putin in Maramures, cu scopul de a proteja drumurile intens tranzitate de camioane si TIR-uri.  Au fost patru puncte de cantarire si 17 echipaje cu 34 de inspectori din toata tara, care au stat cu ochii pe sosea 24 de ore din 24, pentru a pune „frana” tonajului pentru masura si altor ilegalitati.

In total, au fost oprite 424 de autovehicule simple si ansambluri, iar 265 au fost cantarite. 143 au ramas pe loc, fiindu-le interzisa deplasarea pana la intrarea in legalitate, adica descarcarea surplusului de marfa. Valoarea amenzilor, circa 1,83 milioane de lei, reflecta realitatea crunta de pe sosele, unde zilnic sunt camioane incarcate peste masura, soferi care nu respecta programul de odihna si alte abateri.

Inspectorii s-au confruntat si cu patru situatii in care s-a solicitat sprijinul Politiei Nationale, deoarece soferii au fugit de la fata locului.

Controalele din aceasta perioada au fost extinse si catre balastiere si alti agenti economici. Au fost vericati 56 de operatori si date amenzi de 550.000 lei. Si aici au fost probleme mai mari, iar in ajutor a venit Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economice.

Desi actiunea a fost saptamana trecuta, in aceste zile, in parcarea de la Codrii inca se mai aflau echipaje de la ISCTR. Asta deoarece, inspectorii au considerat de cuviinta sa mai ramana in zona si au transmis ca vor fi „cu ochii” pe transportatorii din preajma municipiului Pascani si nu numai.

De precizat este faptul ca pe tronsonul de drum Motca-Pascani circula zilnic zeci de camioane incarcate cu marfuri, iar soferii se plang de faptul ca strada a fost distrusa din cauza tonajului si se creeaza blocaje in trafic.

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI