-0.9 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

S-a deschis târgul de Crăciun din Mica Bucovină – Tătăruși

S-a deschis târgul de Crăciun din Mica Bucovină – Tătăruși. Bucuria evenimentului a avut loc duminică, 18 decembrie, de la ora 16:30, la Centrul Cultural Alexandru Vasiliu din comună. Magia sărbătorilor de iarnă a fost adusă de Moș Crăciun, care s-a adaptat timpurilor fără zăpadă și a venit într-un car tras de cai. El a împărțit daruri dulci micilor spectatori.

Apoi, a fost deschis iluminatul festiv iar tineri talentați din comună îmbrăcați în portul tradițional românesc au cântat colinde, atât cu vocea cât și la chitară.

Alături de comunitate au fost și primarul și viceprimarul comunei. Administrația locală a anunțat faptul că în perioada târgului de Crăciun mai mulți artiști consacrați vor veni în Mica Bucovină.

La deschidere a făcut spectacol, Aurel Moldoveanu.

În zilele următoare sunt așteptați la Tătăruși îndrăgiții soliști, Alexandru Brădătan sau Andreea Haisan, precum și artiști locali, precum Cristinel Iordachioaia sau Ionuț Sârbu.

Tot în perioada Crăciunului, mai exact, a treia zi din sfânta sărbătoare, pe 27 decembrie, va avea loc o nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Sunt așteptate să colinde zeci de alaiuri de urători din diferite localități.

De precizat este faptul că și comuna Tătăruși se mândrește cu obiceiurile păstrate din străbuni. Alaiul Plugușorul cu felinar este emblema comunei în perioada sărbătorilor de iarnă și a deschis în anii trecuți festivaluri de datini din Iași sau Miroslovești.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow