27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Românii care nu au renegociat contractul la gaze naturale mai au 3 luni la dispoziție. După 1 iulie tarifele se stabilesc automat

Aţi încheiat un contract nou pentru gazele naturale? Dacă răspunsul este da, aţi scăpat de bătaia de cap. Dacă răspunsul este nu, trebuie să ştiţi că mai aveţi trei luni la dispoziţie să faceţi alegerea corectă. Un lucru care nu este la îndemâna oricui, spun specialiştii, mai ales că tarifele variază destul de mult.

Fie din comoditate, fie pentru că nu au înţeles ce au de făcut, doar 540.000 de persoane şi-au renegociat contractele la gaze naturale, din momentul liberalizării complete a acesteia şi până acum, adică începând cu 30 iunie 2020. Circa 16% dintre consumatori au beneficiat astfel de reduceri substanţiale.

Cei care nu au ales un furnizor, situaţie în care sunt aproape trei milioane de consumatori, au fost trecut automat în piaţa liberă, iar acum primesc noi oferte de la furnizori.

Cei care nu schimbă furnizorul vor primi tarifele automat, la 1 iulie

Legislaţia prevede ca până la 30 iunie 2021 cei care îşi doresc să îşi renegocieze contractul sau să trească la un alt furnizor, trebuie să notifice furnizorul actual. Dacă nu fac nimic, de la 1 iulie vor primi tarifele şi condiţiile contractuale pe care le stabileşte furnizorul actual.

Puteţi compara ofertele furnizorilor pe site-ul ANRE. Trebuie să completaţi câmpurile obligatorii, iar comparatorul preţurilor vă va arăta dacă în zona dumneavoastră de domiciliu sunt şi alte oferte mai bune. După ce v-aţi decis, să ştiţi că puteţi încheia noul contract şi online, fără drumuri şi cozi la ghişee.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow