27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Cum ne protejăm față de radiațiile solare? Ritualul corect de folosire a cremei cu SPF

Soarele nu trebuie să bată foarte puternic pentru ca radiaţiile ultraviolete să fie dăunătoare pentru piele. Aşa cum ne spălăm pe faţă dimineaţa, la fel de trebuie să folosim şi o crema de fotoprotecţie în fiecare zi. Este cel mai eficient scut pentru pielea noastră. Indiferent de anotimp, spun medicii, dar cu atât mai mult acum, când soarele deja îşi face simţită prezenţa. Și nu doar la plajă! Simplul drum de la birou, acasă, și înapoi ne poate crea probleme grave. De la arsuri și insolații, la îmbătrânirea pielii și până la creșterea riscului de cancer de piele.

Soarele de primăvară este mai agresiv pentru pielea noastră. Chiar şi în zilele cu nori, radiaţiile solare ne pot face rău. Pielea neprotejata poate fi deteriorată după doar 15 minute de expunere la radiațiile ultraviolete, iar efectele solare sunt vizibile în câteva ore.

Amalia Anghel, medic dermatolog: Factorul de protecție trebuie să fie cu ecran maximal, există factorul 50, în jur de 98, chiar 99 la sută dintre radiațiile ultraviolete sunt blocate pentru o perioada de timp. Majoritatea topicelor din piață dermato au protecție de două trei ori, dar sunt și de 8 ore, cu indicație de reaplicare.

Este o realitate că suntem diferiți atunci când vine vorba despre soare și tipurile de piele. Dar cu toții avem nevoie de o protecție solară, femei și bărbați deopotrivă, chiar și dacă lucrăm în spații închise.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow