More

  Revoluţia fiscală scoate din buzunarele angajaţilor şi bonurile de masă

  Nu doar salariile angajaţilor sunt puse sub semnul întrebării, ci şi bonurile de masă. Revoluţia fiscală îi lasă pe bugetari, cel puţin pe anul 2018, fără tichete. Şi nu doar angajaţii de la stat sunt afectaţi. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în mediul privat. Patronii ar putea motiva uşor că statul nu îi mai încurajează, pentru că în ordonanţa de modificarea a codului fiscal nu se vorbeşte despre deduceri pentru astfel de tichete. 

  De 20 de ani, bonurile de masă reprezintă o sursă sigură de venit pentru jumătate dintre salariaţii din România. Dacă vor dispărea, multe familii vor trebui să-şi refacă bugetul.

  Conform noilor prevederi ale legii salarizării, în sistemul de stat, bonurile de masă vor fi înlocuite cu o normă de hrană. Dar sindicaliştii nu ştiu când se vor face plăţile.

  Bonurile de masă asigură un coş plin de cumpărături, cu alimente. Se pot cumpăra chiar şi articole vestimentare din hipermarketuri. Dar mai au un rol, transmit specialiştii. Stimulează forţa de muncă şi fidelizează angajatul.

  În privat, patronii vor decide dacă vor mai acorda bonurile. Unii specialişti spun că trecerea la impozitare pe cifra de afaceri pune sub semnul întrebării viitorul tichetelor de masă. Pe de altă parte, sunt şi experţi care spun că ar putea fi patroni care vor considera că este mai ieftin să ofere tichetele decât o creştere a salariului.

  Schimbările se vor vedea la începutul anului viitor.

  Sursa

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet