2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Revoluţia fiscală scoate din buzunarele angajaţilor şi bonurile de masă

Nu doar salariile angajaţilor sunt puse sub semnul întrebării, ci şi bonurile de masă. Revoluţia fiscală îi lasă pe bugetari, cel puţin pe anul 2018, fără tichete. Şi nu doar angajaţii de la stat sunt afectaţi. Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi în mediul privat. Patronii ar putea motiva uşor că statul nu îi mai încurajează, pentru că în ordonanţa de modificarea a codului fiscal nu se vorbeşte despre deduceri pentru astfel de tichete. 

De 20 de ani, bonurile de masă reprezintă o sursă sigură de venit pentru jumătate dintre salariaţii din România. Dacă vor dispărea, multe familii vor trebui să-şi refacă bugetul.

Conform noilor prevederi ale legii salarizării, în sistemul de stat, bonurile de masă vor fi înlocuite cu o normă de hrană. Dar sindicaliştii nu ştiu când se vor face plăţile.

Bonurile de masă asigură un coş plin de cumpărături, cu alimente. Se pot cumpăra chiar şi articole vestimentare din hipermarketuri. Dar mai au un rol, transmit specialiştii. Stimulează forţa de muncă şi fidelizează angajatul.

În privat, patronii vor decide dacă vor mai acorda bonurile. Unii specialişti spun că trecerea la impozitare pe cifra de afaceri pune sub semnul întrebării viitorul tichetelor de masă. Pe de altă parte, sunt şi experţi care spun că ar putea fi patroni care vor considera că este mai ieftin să ofere tichetele decât o creştere a salariului.

Schimbările se vor vedea la începutul anului viitor.

Sursa

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI