-1.1 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Retrom -lucrarile de demolare fără autorizaţie. Molozul, depozitat într-o râpă la Bosteni, în apropierea caselor

Investiţiile la noul centru comercial proiectat pe ruinele fostei societăţi Retrom Paşcani au debutat cu stângul, fără autorizaţiile necesare. Lucrările de demolare au început de câteva zile dar fără autorizaţia necesară de la Primăria municipiului.

Conform administraţiei locale nici măcar nu a fost înaintată o astfel de cerere. Din acest motiv Poliţia Locală la solicitarea primarului a dispus sistarea lucrărilor de demolare până la îndeplinirea condiţiilor legale. Societatea care se ocupă de lucrări risca o amendă de până la 100 000 lei.
Până acum, molozul rezultat în urma demolării a fost transportat în suburbia Bosteni, pentru acoperirea unei gropi. Totul s-a făcut cu ştiinţa Primăriei Paşcani, pentru consolidarea unui mal care în fiecare an se surpă şi pune în pericol casele din apropiere. De regulă astfel de depozite trebuie să aibă aprobarea Agenţiei Naţionale de Protecţie Mediului, dar nu a fost emis un astfel de aviz.

Locuitorii de acolo sunt însă mulţumiţi că groapa este acoperită cu moloz şi îi încurajează şi pe alţii care demolează, să aducă deşeurile acolo.
Pe ruinele fostei fabrici de traductoare şi reductoare din Paşcani, va fi construit un centru comercial pe o suprafaţă de peste 19 000 mp şi 200 locuri de parcare. Conform unor surse, aici ar urma să îşi deschidă magazine firme de renume cum ar fi Noriel, Jysc dar şi un fast food KFC.
Pentru asta este necesară, mai întâi, modificarea Planului Urbanistic General cu aprobarea Consiliului Local. Zona respectivă este industrială iar pentru construcţia noului centru comercial, destinaţia terenului ar trebui schimbată.

Investitorii au făcut o astfel de solicitare iar administraţia locală a propus spre dezbatere publică memoriul general pentru modificările urbanistice solicitate. De asemenea pe 16 martie de la ora 14.00 proiectanţii au programat o dezbatere publică pe acesta tema.
Menţionăm că reprezentanţii societăţii care se ocupă de acesta investiţie nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...