18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Rețeta zilei – Placinta cu dovleac. Reteta simpla si de sezon

Placinta cu dovleac este foarte sanatoasa si un dulce care poate fi preparat si in perioada de post.

Mod de preparare
Se spală şi se curată de coajă dovleacul. Se taie în bucăţi potrivite, care se rad pe răzătoarea mare sau puteţi folosi robotul de bucătărie. Se amestecă cu zahăr, şi scorţişoară, şi se împarte în două. Se dă la o parte.

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se unge cu puţin ulei o tavă sau se pune hârtie de copt. Se pune o foaie pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt umezită şi se unge cu ulei. Folosiţi o pensulă de bucătărie sau o lingură. Se stropeşte foaia cu puţină apă şi se aşează cea de-a doua foaie. La fel, stropiţi-o cu ulei şi puţină apă. Procedaţi la fel şi pentru următoarele două foi, după care adăugaţi jumătate din cantitatea de dovleac ras. Uniformizaţi. Se aşează un alt rând de foi. Prima foaie care vine pusă peste umplutură se stropeşte doar cu ulei nu şi cu apă, pentru că umplutura e destul de zemoasă (de la zahăr). Urmează apoi celelalte foi, în acelaşi mod, stropite fiecare cu ulei şi apă. Se întinde cealaltă jumătate de umplutură şi se acoperă cu ultimele foi, unse şi stropite.

Ultima foaie, cea de deasupra, se unge cu ulei şi se presară cu zahăr pudră. Se taie apoi plăcintă cu un cuţit bine ascuţit în cuburi, aşa crudă cum e, şi se pune în cuptor, pe grătarul din mijloc. Se lasă 35-40 de minute sau până când se rumeneşte frumos.

Când se scoate, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să stea cam 10 minute. Se stropeşte apoi cu apă rece şi se ţine acoperită până se răceşte complet.

Ingredientele si cantitatile sunt pe KFETELE.RO.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow