13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Restituirea taxelor auto: Nu vei avea nevoie neapărat de actul doveditor al plății taxei

Proprietarii de mașini care cer Fiscului restituirea fostelor taxe auto, deci inclusiv a timbrului de mediu, nu vor avea nevoie neapărat de actul prin care pot dovedi plata uneia dintre taxe. Măsura este inclusă într-un proiect de ordonanță de urgență ce ar putea fi adoptat azi de Guvern. Practic, în lipsa documentului doveditor, autoritățile vor trebui să verifice în propriile baze de date existența acestuia. Românii deja pot depune cererile de restituire, indiferent ce fostă taxă auto au plătit, termenul-limită fiind finalul lunii august 2018.

Documentul doveditor al plății uneia dintre fostele taxe auto nu va mai fi necesar neapărat pentru a cere restituirea acestora, conform unui proiect de ordonanță de urgență aflat azi pe ordinea de zi a Guvernului. Pentru a se aplica, propunerea de act normativ are nevoie doar de aprobarea Executivului.

„Prin excepție (…), în situația în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plății, organul fiscal central efectuează verificarea existenței acestuia în baza de date deținută”, este explicat în proiectul ce ar urma să modifice Ordonanța Guvernului nr. 52/2017. Cel puțin teoretic, măsura este gândită pentru a evita blocarea restituirilor atunci când proprietarii de mașini pierd documentul ce atestă plata fostelor taxe auto.

Continuarea Avocatnet.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow