3.9 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Recepţie parţială la noul sediu al Bibliotecii Municipale Pascani

Cu doi ani întârziere, lucrările la noul sediul al Bibliotecii din Paşcani au fost finalizate. În cursul zilei de joi, 27 iunie, reprezentanţii administraţiei locale au făcut recepţia parţială, în prezenţa firmei de construcţii. Este vorba de un spaţiu cu o suprafaţă de 478 mp aflat la mezaninul blocului G2 care a fost amenajat pentru amplasarea depozitelor de carte, a birourilor şi a unei săli de lectură. De asemenea a fost amplasat un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Mai este de realizat instalaţia de încălzire şi montarea unei centrale termice, costuri care nu au fost cuprinse in  contractul iniţial. Reprezentanţii Primăriei spun că şi acesta problemă va fi rezolvată în perioada imediat următoare.

După predarea amplasamentului Biblioteca Municipală îşi va muta sediul în noua locaţie. Operaţiunea ar putea dura până la două luni de zile, perioada în care instituţia nu va fi deschisă pentru public. Depozitele de carte adăpostesc peste 135 de mii de volume, iar o parte din ele vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani.

Lucrările au început în anul 2016 şi trebuiau finalizate în iunie 2017. Societatea care a câştigat licitaţia pentru amenajarea locaţiei, SC Apollonia Construct SRL din Roman nu a finalizat la timp lucrările în termenul prevăzut în contract pe motiv că nu a avut bani pentru achiziţionarea şi montarea liftului. Apoi au apărut probleme care trebuiau remediate la lucrările de amenajare deja executate.
În prezent, Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme

Alte articole