17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Recensământ 2022. Ultima soluţie pentru cei 4 milioane de români nerecenzaţi, pasibili de amenzi

Deşi perioada în care se realizează recensământul naţional se apropie de final, aproape 4 milioane de oameni încă nu s-au înregistrat. După ce completarea datelor online a dat multe bătăi de cap, iar metoda clasică din casă în casă nu a dat roade din lipsă de recenzori, autorităţile redeschid centrele fixe pe ultima sută de metri. Acolo vor fi ajutaţi să îşi treacă datele toţi rezidenţii care nu au ştiut sau nu au putut până acum să îşi înregistreze datele.

Sute de centre de recenzare asistată s-au redeschis sau urmează să se redeschidă în toată ţara. Este practic ultima soluţie pentru cei care nu s-au descurcat pe internet sau la care recenzorul nu a ajuns acasă.

(…)

Ultimele zile pentru recenzare

Anca Popescu – dir. Direcția de Statistică Galați: În urma autorecenzarii, etapei de autorecenzare recenzare asistată, la nivelul judetului Galați a rămas un număr de 254 de mii de persoane care ar fi trebuit să fie recenzate. Din acest număr, 59,6 la suta s-au recenzat deja prin metoda directă.

Şi la Bucureşti în centrul din incinta Institutului Naţional de Statistică este forfotă mare. În ultimele două zile aproximativ 400 de persoane s-au recenzat. Nu toţi cei care ajung în centru reuşesc să completeze şi formularul.

Recenzarea se încheie într-o săptămână. Cine refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Articolul integral pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow