19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

România, pe punctul de a lua în serios depresia postnatală. Veste salvatoare pentru mamele care suferă în tăcere

Veste bună pentru mame. Ar putea beneficia în curând de consiliere psihologică gratuită pentru depresia postnatală. Şedinţele ar urma să se desfăşoare în spitalele în care au născut, la recomandarea medicului. Proiectul de lege se află acum la Senat.

Una din şapte mame are un episod de depresie postnatală şi ar avea nevoie de sprijin pentru a depăşi momentul. (…)

Aceasta este realitatea multor femei imediat după ce au născut. O propunere de modificare a legii sănătăţii mintale prevede asigurarea a şase şedinţe de consiliere psihologică gratuite.

Filip Havârneanu, deputat USR: Aici a fost o negociere, sincer sa fiu, am vorbit cu mai mulți experți în domeniu, am vorbit și cu managerii de spitale, cu persoane care sunt psihologi sau psihoterapeuți și aceasta cifră de șase ședințe după, pentru că au 126 de zile la dispoziție să aleagă când vor să meargă, contează foarte mult.

Terapia pentru depresia postnatală ar trebui făcută la maternitatea unde femeia a născut, cu psihologul spitalului

Anca Ciobanu, medic ginecolog: Trebuie individualizat un pic în funcţie de fiecare caz în parte. Sunt cazuri speciale care necesită o urmărire un pic mai îndeaproape, mămicile care au copiii cu anumite probleme la naştere, mămicile care au copiii născuţi prematuri şi necesită o internare prelungită în spital, pacientele care au probleme de lactaţie. 

Articolul integral pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow