21.2 C
Paşcani
joi, septembrie 21, 2023

Rățoi, in căutarea titlului de proprietate „pierdut”

Acuzații grave din partea viceprimarului Pașcaniului privind modul de eliberare a titlurilor de proprietate, in baza Legii fondului funciar. Cristian Rățoi a spus in cadrul unei conferințe de presa ca in anul 2017 Comisia Județeană de Fond Funciar ar fi eliberat un astfel de document pe numele tatălui sau, fostul primar Neculai Rățoi si ca pana acum nu i-a fost înmânat. Rățoi a lăsat sa se înțeleagă ca titlul de proprietate ar fi fost trimis de la Iași la Pașcani si ținut ascuns de cineva, din motive necunoscute, pentru a nu ajunge la beneficiar, după ce a fost modificat in urma unei erori de transcriere. El sutine ca a văzut registrul de corespondenta din care reiese ca documentul ar fi fost trimis la Pașcani, dar pana acum nu a cerut un duplicat.Precizarile au fost făcute in cadrul unei conferințe de presa.

Acuzații fără probe

Rățoi spune ca in situații asemănătoare ar fi fost si alte persoane. Titlul de proprietate, presupus rătăcit prin sertarele Primăriei, este pentru o suprafață de teren de pana la 5 hectare moștenite de fostul primar, de la tatăl sau. Terenul este deținut si folosit in întregime, dar fără acte si nu poate fi vandut si au fost achitate la zi taxele si impozitele locale a mai spus viceprimarul.

Declarațiile au fost făcute in contextul in care consilierul PMP Sorin Olariu l-a acuzat pe viceprimar ca a venit la Primărie cu interesul de a obține titlul de proprietate pentru terenurile deținute. De celalata parte primarul Marius Pintilie spune ca ao astfel de situație este puțin probabila deoarece toate titlurile de proprietate emise sunt inamanate in câteva zile beneficiarilor. Edilul a mai spus ca problema poate fi ușor clarificată daca viceprimarul va solicita emiterea unui duplicat după titlul de documentul care ar fi fost rătăcit.

7 ha de teren, 2 apartamente si o casa

Conform declarației de avere viceprimarul Cristian Rățoi deține doua terenuri intravilan in suprafață totală de 0,72 ha, 8 terenuri agricole in suprafață totală de 6,36 ha, 0,90 ha de pădure, doua apartamente si o casa de locuit.
Menționăm ca in perioada 2021 – 2023 la Pașcani au fost emise 4 titluri de proprietate in anul 2021, 18 titluri de proprietate in anul 2022 si 26 titluri de proprietate in anul 2023. Informațiile apar într-un răspuns oficial al OCPI Iași la o cerere de informații publice trimisa in luna mai de BIT TV.

Alte articole