5 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Înscrieri pentru ateliere creative organizate de fundația Proinvest Pașcani

,,Continuăm să ne concentrăm pe crearea de oportunități în care tinerii din comunitatea noastră să își poată transforma ideile creative în realitate, și visele în artă! PROinArt s-a dovedit a fi nu doar o activitate, ci o adevărată experiență artistică, atât pentru participanți, cât și pentru noi, organizatorii.
Aceasta ne oferă o perspectivă unică asupra lumii, privită prin ochii creativi și plini de inspirație ai copiilor. Suntem, așadar, încântați să anunțăm o nouă ediție a programului PROinArt, care vine în această toamnă cu un concept inovator – „PROinArt – REcreate”.
Această ediție are la bază ideea de a oferi o nouă viață și perspectivă obiectelor și proceselor prin explorarea sustenabilității în artă. Alegerea temei comune, ne permite să privim lumea din unghiuri inedite și să reimaginăm structuri și procese artistice, învățând să creăm cu responsabilitate și să contribuim la un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.
Acest concept încurajează creativitatea și dezvoltarea abilităților artistice într-un mod conștient și pozitiv, aducând valoare atât artiștilor, cât și mediului înconjurător. În plus, dorim să exprimăm aprecierea noastră față de LIZZET și Primăria Municipiului Pașcani pentru răspunsul pozitiv la invitația noastră și pentru sprijinul oferit în organizarea și desfășurarea proiectului. Va invitam sa va alaturati calatoriei noastre si sa deveniti parte a experientei PROinArtREcreate!” a declarat Vlad-Stefan Plaiu, Presedinte al Fundatiei Proinvest.
Sub îndrumarea atentă a coordonatorilor de ateliere, ne vom întâlni în fiecare sâmbătă pentru a demonstra contribuția artei în SUSTENABILITATEA orașelor, comunităților și afacerilor. Vom da viață obiectelor, vom privi lumea din unghiuri inedite, vom reimagina structuri și procese – toate acestea în scopul de a modela tineri responsabili, care să contribuie la o lume mai bună de la o generație la alta.
Într-o serie de șase ateliere desfășurate în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie, copiii și tinerii din comunitate își vor exprima personalitatea în PICTURĂ, DESIGN VESTIMENTAR, GRAFFITI, FOTOGRAFIE, MODELAJ, CALIGRAFIE ȘI DECUPAJ!
Atelierul de Pictură va oferi participantilor o modalitate captivantă de a-și dezvolta abilitățile artistice și de a explora creativitatea. In cadrul acestui atelier, vom utiliza tehnici ușoare pentru a transforma obiecte obișnuite în opere de artă, vom încuraja privirea lor creativă asupra lumii și vom explora moduri noi și inovatoare de a redescoperi frumusețea în lucrurile de zi cu zi.
Atelierul de Design Vestimentar, realizat cu sprijinul si implicarea LIZZET îi va introduce pe participanți în lumea designului vestimentar, unde vor învăța procesul de creare a hainelor, de la schițe până la realizarea propriilor lor colecții.
Atelierul de Graffiti îi va încuraja pe participanți să exploreze arta stradală și să creeze lucrări inspirate care pot schimba perspective și aduce frumusețea în spațiul public.
Atelierul de Fotografie îi va îndruma pe participanți să descopere și să creeze imagini unice care să transmită mesaje importante despre mediul înconjurător.
In cadrul Atelierul de Modelaj în Lut, arta tridimensională va prinde viață, iar participanții vor crea sculpturi și obiecte din lut, explorând conceptele de sustenabilitate într-un mod artistic.
In cadrul Atelierul de Caligrafie & Decupaj participantii vor explora universul caligrafiei, învățând arta scrierii frumoase și a decupajului artistic.
Va invitam sa va alaturati calatoriei noastre si sa deveniti parte a experientei PROinArtREcreate!” a declarat Petru Padurariu, Coordonator Program PROinArt-REcreate.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a Fundatiei Proinvest.

Alte articole