12.4 C
Paşcani
luni, septembrie 26, 2022

RAGCL cere aprobarea consilierilor pentru intrarea in insolventă. Salariatii amenință cu greva

- Advertisement -

Conducerea regiei pașcanene de termoficare solicită mandat de la Consiliul Local pentru demararea procedurilor de intrare in insolventă. Cererea a fost inaintata la sfarsitul anului trecut, dupa numeraose discutii in cadrul legislativului local, unde primarul municipiului Dumitru Pantazi a reprosat Consiliului de Adminsitratie ca o astfel de masura nu a fost luata din timp.
Directorul unitatii sustine ca acesta decizie trebuie sa fie asumata, mai intai, de unicul actionar – Consiliul Local.

Solicitarea de intrare in insolventa a fost trimisa, din nou, la inceputul acestei saptamani. In adresa se arata si faptul ca regia trebuie transformata imediat in societate comerciala, conform prevederilor legale.

De asemenea primarul si consilierii locali au fost informati despre situatia deosebit de grava in case se afla RAGCL. Directorul unitatii, Gelu Nedelcu – foto  sustine ca salariatii ameninta ca vor intra in greva pentru ca nu si-au primit salariile pentru luna decembrie. O alta problema este lipsa banilor pentru achitarea in avans a facturii catre furnizorul de gaz, peste 1,2 milioane de lei, dar si alte facturi la furnizorii de piese, materiale si servicii.

Conducerea RAGCL atrage atentia ca in momentul de fata regia cheltuie mai multi bani pe gaz, pentru incalzirea apei, decat cei obtinuti din vanzarea productiei de caldura, dupa reducerea programului de furnizare la 4 ore dimineta si 4 ore seara, si ca incasarile sunt foarte mici.

Mentionam ca la sfarsitul anului trecut Consiliul Local a majorat pretul de productie al caldurii de la 499,8 lei/Gcal la 747,32 lei inclus TVA, printre cele mai mari din ţară. Masura nu afecteaza populatia ci doar societatile comerciale si mai ales bugetul local.
Asta deaorece pretul de vanzare pentru persoane fizice a ramas acelasi – 170 lei/Gcal in timp ce persoanele juridice vor achita pretul integral. Asta insemna ca subventia la caldura este de 577, 32 lei/Gcal, o povara pentru bugetul local.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow