31.3 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
31.3 C
Paşcani
joi, august 5, 2021

Puteți face o „Călătorie la 1900“ în weekend. Eveniment inedit la Miclăuşeni

Pe 1 septembrie va avea loc un eveniment inedit la Castelul Miclăuşeni, care propune turiştilor o vizită în anul 1900, pe vremea în care castelul era al familiei Sturdza. Sub denumirea „Călătorie la 1900“, evenimentul se află la cea de-a cincea ediţie şi este organizat în primul final de săptămână al lunii septembrie.

Deschiderea festivă a palatului, aflat la circa 65 km de Iaşi, pe drumul spre Roman, presupune organizarea mai multor evenimente. Primul dintre acestea, prezentat de Radu Tudorel, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Cultură, Artă, Dezvoltare şi Educaţie Piatra Neamţ, vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor din judeţul Neamţ, şi poartă numele „Alexandru Ioan Cuza, deschizător de drum pentru înregirea naţiei române“.

Va urma apoi o prezentare de carte, „Stârcea. O familie cu blazon din fostul judeţ Roman“, care a fost publicată la Editura „Cetatea Doamnei“, Piatra Neamţ, în anul 2018, fiind prezent şi autorul – Ovidiu Leonte, de la Asociaţia Cultural Ştiinţifică Urbana, Roman.

În final, va fi o prezentare a unei expoziţii de acuarelă Luisa Calabrese, şi un recital susţinut de mezzosoprana Ionela Mardare şi pianistul Ştefan Buzdugan.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.3 ° C
31.9 °
28.2 °
34 %
7.1kmh
6 %
joi
32 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
33 °
lun
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI