Slider

Pe 1 septembrie va avea loc un eveniment inedit la Castelul Miclăuşeni, care propune turiştilor o vizită în anul 1900, pe vremea în care castelul era al familiei Sturdza. Sub denumirea „Călătorie la 1900“, evenimentul se află la cea de-a cincea ediţie şi este organizat în primul final de săptămână al lunii septembrie.

Deschiderea festivă a palatului, aflat la circa 65 km de Iaşi, pe drumul spre Roman, presupune organizarea mai multor evenimente. Primul dintre acestea, prezentat de Radu Tudorel, preşedinte al Asociaţiei Române pentru Cultură, Artă, Dezvoltare şi Educaţie Piatra Neamţ, vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor din judeţul Neamţ, şi poartă numele „Alexandru Ioan Cuza, deschizător de drum pentru înregirea naţiei române“.

Va urma apoi o prezentare de carte, „Stârcea. O familie cu blazon din fostul judeţ Roman“, care a fost publicată la Editura „Cetatea Doamnei“, Piatra Neamţ, în anul 2018, fiind prezent şi autorul – Ovidiu Leonte, de la Asociaţia Cultural Ştiinţifică Urbana, Roman.

În final, va fi o prezentare a unei expoziţii de acuarelă Luisa Calabrese, şi un recital susţinut de mezzosoprana Ionela Mardare şi pianistul Ştefan Buzdugan.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Slider