More

  Proiecte actualizate. O noua gradinita si o esplanada, din fonduri UE

  Pascaniul va avea o noua gradinita pentru copii, in cativa ani de zile. Cladirea cu o suprafata de 910 mp urmeaza sa fie construita in centrul municipiului, pe terenul dintre sediul Parchetului si Scoala “Iordache Cantacuzino”. Conform devizului general actualizat investitia este estimata la peste 11.6 milioane de lei.Cea mai mare parte a banilor vor fi obtinuti din fonduri europene. Proiectul a fost depus de fosta administratie, iar acum se afla in ultimele etape de evaluare. Consilierii locali au fost convocati in sedinta extraordinara, marti 2 martie de la ora 14.00, pentru a aproba actualizarile facute la indicatorii tehnico- economici si a studiului de fezabilitate. Fostul viceprimar, consilierul Gabriela Nedelcu a precizat ca acesta investitie este necesara pentru pascaneni si ca va schimba fata municipiului.

  Primarul Marius Pintilie a motivat ca a convocat, in regim de urgenta, Consiliul Local pentru a se incadra in termenele de evaluare a proiectului. El a spus ca va continua proiectele incepute de fosta adminsitratie.

  Odata cu construirea noii gradinite, va fi amenajat si terenul din imrejurimi. Este vorba de peste 4300 mp de spatiu verde si cai de acces, o noua esplanada care vor face legatura intre parc si strada Stefan cel Mare. De asemenea vor fi modernizate sala de sport si terenul de fotbal de la Scoala “Iordache Cantacuzino” precum si Strada “Aleea Parcului”, in cadrul aceluiasi proiect.
  Mentionam ca in acesta zona ar fi urmat sa fie amenajata o parcare pentru masini, la propunerea unro consilieri locali, daca proiectul de constructie a noii gradinite nu ar fi fost aprobat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet