14.3 C
Paşcani
duminică, iunie 16, 2024

Proiect pentru prevenirea violenței domestice. Activități în Pașcani și comunele din împrejurimi

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a lansat miercuri, 22 mai, proiectul partenerial de prevenire a violentei domestice „Meriti sa traiesti fara teama”. Oamenii legii, impreuna cu asistenti sociali, psihologi si alti specialisti vor organiza activitati informative atat cu elevi, parinti, pensionari dar si diferiti cetateni in legatura cu acest fenomen infractional.


Proiectul se axează pe organizarea de activităţi informative cu elevii liceelor din judeţul Iaşi, participarea la şedinţele cu părinţii, participarea la întâlnirile pensionarilor în cluburile destinate acestora, desfăşurarea unor activităţi stradale în locurile unde se concentrează un număr mare de persoane dar şi instruirea polițiștilor pentru prevenirea faptelor de violență domestică și pentru implementarea ordinului de protecție provizoriu” se arata intr-un comunicat de presa trimis de IPJ Iasi.

Intalnirile vor avea loc si in scolile din municipiul Pascani, dar si comunele din imprejurimi, la cluburile de pensionari, dar si pe strada.

Scopul acestui proiect este de a informa elevii și cetățenii cu privire la aspectele legale ce ţin de violența domestică.

Mentionam ca pentru derularea acestui proiect, Inspectoratul de Poliție Județean Iași colaborează cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Potrivit unei statistici a IGPR pentru primele 11 luni ale anului 2018, aproape 100 de cazuri de violență domestică au fost reclamate în fiecare zi. Din cele aproape 36.000 de reclamații, peste jumătate, 52,3%, au fost în mediul urban, iar 47,7 % în mediul rural. ​

 

 

Alte articole

Scriitoarea Carmen Pasat ne-a părăsit

    Municipiul Pașcani a mai pierdut un scriitor. Carmen Pasat,...

O nouă etapă de dezinsecție la Pașcani

Societatea locală de salubritate, CLP ECOSERV, din municipiul Pașcani...

Festival folcloric „Sirețel scăldat în dor”, duminică, 16 iunie

Duminica, 16 iunie, în comuna Sirețel va fi muzică...

Revin „Trenurile Soarelui” către litoral. Ce orașe vor avea curse directe spre mare

Programul estival de transport ”Trenurile Soarelui” începe de vineri...
Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70