15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022

Proiect pentru prevenirea violenței domestice. Activități în Pașcani și comunele din împrejurimi

- Advertisement -

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi a lansat miercuri, 22 mai, proiectul partenerial de prevenire a violentei domestice „Meriti sa traiesti fara teama”. Oamenii legii, impreuna cu asistenti sociali, psihologi si alti specialisti vor organiza activitati informative atat cu elevi, parinti, pensionari dar si diferiti cetateni in legatura cu acest fenomen infractional.


Proiectul se axează pe organizarea de activităţi informative cu elevii liceelor din judeţul Iaşi, participarea la şedinţele cu părinţii, participarea la întâlnirile pensionarilor în cluburile destinate acestora, desfăşurarea unor activităţi stradale în locurile unde se concentrează un număr mare de persoane dar şi instruirea polițiștilor pentru prevenirea faptelor de violență domestică și pentru implementarea ordinului de protecție provizoriu” se arata intr-un comunicat de presa trimis de IPJ Iasi.

Intalnirile vor avea loc si in scolile din municipiul Pascani, dar si comunele din imprejurimi, la cluburile de pensionari, dar si pe strada.

Scopul acestui proiect este de a informa elevii și cetățenii cu privire la aspectele legale ce ţin de violența domestică.

Mentionam ca pentru derularea acestui proiect, Inspectoratul de Poliție Județean Iași colaborează cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Asistență Socială și Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Potrivit unei statistici a IGPR pentru primele 11 luni ale anului 2018, aproape 100 de cazuri de violență domestică au fost reclamate în fiecare zi. Din cele aproape 36.000 de reclamații, peste jumătate, 52,3%, au fost în mediul urban, iar 47,7 % în mediul rural. ​

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow