23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

Spectacol aniversar la Casa de Cultură Pașcani. Ansamblul Rapsozii Siretului a împlinit patru ani de activitate

Spectacol aniversar deosebit, miercuri seara, 22 mai a.c., la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din municipiul Pascani. S-au implinit patru ani de la reinfiintarea Ansamblului Rapsozii Siretului al institutiei publice si a fost motiv de mare sarbatoare.


Cantecul si jocul moldovenesc a fost la loc de cinste pe scena si a fost deschis chiar de membrii ansamblului. Alaturi de sarbatoriti, au dansat si cantat si colaboratorii Casei de Cultura: Luiza Muscalu si Emanuel Baiceanu.

Intre timp si-a facut aparitia si cel care a reusit sa readuca in actualitate la Pascani, folclorul autentic romanesc: instructorul coregraf, Alexandru Gambuta.

La finalul programului artistic, ansamblul a fost rasplatit de public cu ropote de aplauze, iar directoarea institutiei, Daniela Calistru, le-a oferit diplome de merit tuturor membrilor. Seara de spectacol s-a incheiat cu o prestatie de succes a indragitului solist basarabean, Ion Paladi.

Mentionam ca tanarul ansamblu a participat in acesti ani la diferite festivaluri nationale si internationale. A reusit de cele mai multe ori sa uimeasca juriul si sa obtina trofee importante.

 

Alte articole