Slider

Scoala Gimnaziala Topile va beneficia de 1,2 milioane de lei, fonduri nerambursabile pentru a-i ajuta pe elevii din categoriile defavorizate, pe profesorii care lucreaza cu ei si pe tinerii care au renuntat mult prea devreme la scoala si vor a doua sansa.

Toate acestea lucruri ar urma sa se intample in cadrul unui proiect POCU, ce are ca titlu „Măsuri integrate pentru participare și reintegrare școlară în structuri școlare defavorizate în vederea creșterii participării la educație și formare în mediul rural și comunități marginalizate din județul Iași”. Una dintre conditiile desfasurarii acestui proiect este asigurararea cofinantarii de la bugetul local, in valoare de 25.600 de lei, reprezentand 2% din total. Luni, 5 noiembrie, Consiliul Local Valea-Seaca s-a intrunit pentru a vota acordarea acestor bani.

Scoala Topile are calitatea de partener in proiect, alaturi de alte 5 unitati de invatamant din judetul Iasi si o asociatie non-profit.

In unitatea de invatamant se vor implementa servicii si programe educationale de calitate, masuri pentru prevenirea abandonului scolar si programe de tip „A doua sansa” pentru circa 34 de localnici.

Dupa explicatiile date despre proiect, legislativul local a aprobat cofinantarea de 2%.

Slider