22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021

Proiect de 1,2 milioane de lei, la Scoala Gimnaziala Topile. Cofinantarea de 2%, votata de Consiliul Local

Scoala Gimnaziala Topile va beneficia de 1,2 milioane de lei, fonduri nerambursabile pentru a-i ajuta pe elevii din categoriile defavorizate, pe profesorii care lucreaza cu ei si pe tinerii care au renuntat mult prea devreme la scoala si vor a doua sansa.

Toate acestea lucruri ar urma sa se intample in cadrul unui proiect POCU, ce are ca titlu „Măsuri integrate pentru participare și reintegrare școlară în structuri școlare defavorizate în vederea creșterii participării la educație și formare în mediul rural și comunități marginalizate din județul Iași”. Una dintre conditiile desfasurarii acestui proiect este asigurararea cofinantarii de la bugetul local, in valoare de 25.600 de lei, reprezentand 2% din total. Luni, 5 noiembrie, Consiliul Local Valea-Seaca s-a intrunit pentru a vota acordarea acestor bani.

Scoala Topile are calitatea de partener in proiect, alaturi de alte 5 unitati de invatamant din judetul Iasi si o asociatie non-profit.

In unitatea de invatamant se vor implementa servicii si programe educationale de calitate, masuri pentru prevenirea abandonului scolar si programe de tip „A doua sansa” pentru circa 34 de localnici.

Dupa explicatiile date despre proiect, legislativul local a aprobat cofinantarea de 2%.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI