13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Programări online la pașapoarte. Locuri disponibile abia în decembrie, la sfârșit

Programări online la pașapoarte.  Locuri disponibile abia în decembrie, la sfârșit

 Doritorii care au nevoie de pașapoarte trebuie să știe că doar în luna decembrie, la final, mai au la dispoziție câteva zile în care își pot face programare online, la Serviciul din Iași. Conform graficului, 7 zile din toată luna mai sunt disponibile pentru a face pașaportul. Se pare că aglomerația din perioada verii dar și lipsa personalului duc la asemenea situații.

 Aglomerația de la Servciul de Pașapoarte din Iași continuă și acum după ce au trecut lunile de foc, din perioada verii, atunci când se știe că cei plecați în străinătate se întorc acasă și au nevoie de acte pentru ei sau copii.

De exemplu, dacă doriți să vă faceți pașaport simplu sau temporar și preferați varianta să aveți programare, ei bine trebuie să știți că zile libere pentru a merge la Iași să depuneți actele sunt numai la sfâșitul lui decembrie, mai exact, în zilele de 19 până pe 22 și 27 până pe 29. Toate celelalte zile sunt ocupate deja.

În această perioadă au loc și recrutări de personal pentru a debloca aglomerația de la ghișee. Angajările se fac din rândul agenților de poliție din Ministerul Afacerilor Interne.

Anunțul a fost făcut și de ministrul de la Interne, Carmen Dan în cadrul unei informări făcute în plenul ședinței de Guvern de la începutul acestei spătămâni.

Menționăm că pașaportul poate fi primit direct acasă, asta dacă alegeți opțiunea prin Poşta Română care te ajută să salvezi și timp. Costul este de 9,52 lei (TVA inclus), oriunde în ţară, plata făcându-se la livrare!

Programarea se poate face aici.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow