21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza Primăriei si a legislativului local. Solicitarea a fost făcută încă din luna ianuarie a anului curen, t dar documentația a fost respinsă din cauza unor modificări privind modul de calcul al tarifelor făcute la solicitarea reprezentanților Primăriei si aprobate de consilieri. In răspunsul trimis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice se arata ca acele clauze cuprinse in Contractul de delegare cu privire la tarife nu respecta prevederile legale. Ele au fost calculate in fucntie de timpul lucrat – lei/ora nu de suprafetele deszăpezite , lei /mp.

Inițial, tarifele au fost calculate corect de conducerea societății de salubritate, dar ele au fost modificate la solicitarea reprezentanților Primăriei pe motiv ca societatea ar încasa mai multi bani decât munca prestata.

ANRSC a solicitat refacerea documentației, in maxim 30 de zile, pentru a putea fi reluată analiza dosarului. Termenul limita a expirat pe 15 aprilie iar noile tarife, desi au fost trimise de societate, nu au fost puse pe ordinea de zi pentru a fi aprobate de consilieri. In cadrul unei conferințe de presa primarul municipiului a explicat ca nu ar fi de acord cu punctul de vedere al ANRSC si ca se caută soluții, așa încât plata serviciilor prestate de societatea CLP Ecoserv `SRL sa fie justa.

Menționăm ca in cazul in care societatea nu va obține licența pentru deszăpezire administratia locală este obligată sa găsească o alta soluție, legala, in maxim 30 de zile, in caz contrar urmând sa fie aplicate amenzi de pana la 50 000 lei .

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow