27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Încă o ședință pentru sensurile giratorii de pe strada Moldovei

- Advertisement -

Pe strada Moldovei din Pașcani ar urma să fie amenajate trei sensuri giratorii, nu patru cât au fost propuse inițial. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani.

Pentru început, se au în plan două sensuri giratorii provizorii, unul în zona fostei clădiri „Constructorul” și unul la intesecția cu strada Crinilor. Al treilea sens giratoriu ar urma să fie construit în zona supermarketului Kaufland din municipiu.

Propunerea vine în contextul în care se dorește amenajarea unei căi de acces spre noul centru comercial, dar și fluidizarea traficului pe acest transon.

În prima etapă de amenajare a celor două sensuri provizorii, trebuie menționat că se va păstra spațiul discontinuu dintre cele două benzi de circulație care duc spre Kaufland, iar intrarea spre Lidl se va face ca și până acum, prin executarea virajului obligatoriu la stânga.

Ulterior, circulația va fi mutată, iar accesul atât spre Lidl, cât și spre noul centru comercial se va face prin intrarea în sensul giratoriu de la Kaufland. Acesta va prelua cel mai mare flux de mașini și, conform spuselor membrilor comsiei tehnice de circulație, cel de-al treilea sens giratoriu urmează să fie construit după realizarea intervențiilor de modificare a trotuarelor.

Astfel, ar urma să fie desființate cele două intersecții semaforizate, fapt ce ar ajuta, conform precizărilor făcute de viceprimarului municipiului Pașcani, Cristian Rățoi „la o siguranță în trafic mai mare”.

Referitor la investiții, sensurile giratorii din zona Constructor și Kaufland ar urma să fie suportate de principalul beneficiar, societatea care se ocupă de obținerea autorizației pentru noul centrul comercial, cu posibilitatea de a forma un parteneriat cu restul beneficiarilor, pe când sensul giratoriul de la intersecția străzii Crinilor cu Moldovei, ar urma să fie finanțat de administrația locală.

De menționat este și faptul că, privitor la această investiție, s-a propus soluția ca UAT Pașcani să pună la dispoziție terenul unde urmează să fie construite sensurile giratorii, iar, în momentul de față, se încearcă realizarea unui parteneriat public-privat.

În continuare, s-a stabilit o nouă întâlnire la care vor participa și ceilalți beneficiari, și care ar urma să aibă loc miercuri, 28 aprilie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow