18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

Primarul Pantazi îl face praf pe consilierul Pintilie, pe tema lipsei căldurii la Paşcani

Ultimele știri

În plină criză a căldurii şi a apei calde la Paşcani politicienii se ceartă,  în loc să găsească soluţii.

De ceva timp liberalii păşcăneni postează pe reţelele de socializare mesaje prin care îi cer cont edilului şef şi numără zilele de când regia de termoficare a rămas fără gaz iar abonaţii la sistemul centralizat de încălzire stau în frig.

Asta după ce în şedinţa de săptămâna trecută consilierii PNL s-au abţinut de la a vota proiectele privind acordarea unui nou ajutor regiei de termoficare.
Mai mult, în cursul zilei de astăzi într-o înregistrare video pe Facebook consilierul liberal Marius Pintilie a solicitat informaţii de la autorităţile locale despre aceste probleme şi mai ales când şi cum vor fi rezolvate,
Liderul opoziţiei pune aceste întrebări în contextul în care, chiar el, face parte din autoritatea locală în subordinea căreia regia de termoficare se afla, alaturi de ceilalti 18 consilieri.
În replică, primarul Dumitru Pantazi, cel care amâna de ani de zile iniţierea demersurilor pentru clarificarea viitorului regiei păşcănene de termoficare, îl acuză pe liderul opoziţiei că face politică în loc de administratie. Iata comunicatul de presa:

Comunicat de presă

Vreau să încep prin a cere scuze pășcănenilor buni platnici care și-au achitat la zi datoriile către furnizorul de energie termică pentru situația incomodă în care se află. Însă, mă văd nevoit să atrag atenția ca RAGCL ul are de încasat de la populație peste 3 milioane de lei. În acest sens vreau să îi rog pe cei ce au datorii către regie să achite sumele restante pentru că este singura soluție pentru o bună funționare a acestui important serviciu.
Constat, încă o dată, că liderul opoziţiei din Paşcani, domnul Marius Pintilie, se comportă ca un politruc atunci când Pașcaniul se confruntă cu probleme. Atât știe și poate! Pentru a clarifica acuzațiile din spațiul public pe tema lipsei căldurii la Pașcani, fac următoarele precizări:
RAGCL Paşcani se află în subordinea Consiliului Local, nu a primarului.
Din Consiliul Local Paşcani fac parte şi cei 8 consilieri liberali, nu doar cei 10 din PSD şi cel de la PMP.
Am propus suplimentarea subvenţiei la căldură şi diminuarea preţului de facturare la populaţie, ca soluţie de ajutor pentru RAGCL Paşcani. Consilierii PSD au dat dovadă de responsabilitate şi au aprobat proiectele de hotărâre, în timp ce consilierii PNL au dat dovadă de ipocrizie şi s-au abţinut de la vot.
Menționăm că, am achitat subvenția la zi în sumă de 1.500.000 lei iar societățile și insituțiile din subordine (școli, gradinițe, Creșă, Bibliotecă, Casă de Cultură).
De când a fost sistată furnizarea gazului, eu împreună cu conducerea de la RAGCL căutăm soluţii pentru rezolvarea acestei probleme. Am cerut rezilierea contractului cu fostul furnizor şi încheierea unui alt contract, aşa încât, de la începutul lunii noiembrie, Regia să reia furnizarea căldurii şi a apei calde. Sunt etape pe care nu le putem sări, care necesită timp şi înţelegere! În această perioadă, liberalii, în loc să ajute cu ceva, să acţioneze pozitiv pentru deblocarea situaţiei, au preferat să se facă de ruşine, să fie politruci, nu consilieri locali. Preferă să îşi facă campanie, să se filmeze şi să numere zilele de suferinţă ale păşcănenilor, în loc să vină cu soluţii!
Am ajuns aici pentru că liberalii au refuzat şi refuză în continuare asumarea de responsabilităţi. Ei stau la cotitură, sunt la vânătoare de greşeli pentru a găsi vinovaţi, ei fac politică! Nici nu ştiu şi nici nu vor să muncească ca administratori ai acestui oraş.
Am ajuns aici mai ales din cauza Consiliul de Administrație de la RAGCL. Nu putem susţine că primarul este principalul responsabil de situaţia de la RAGCL, în timp ce membrii Consiliului de Administrație au fost mandataţi şi plătiţi să conducă, iar consilierii sunt plătiţi să avizeze şi să coordoneze activitatea Regiei. Liberalii au girat activitatea Regiei chiar şi după controlul făcut acolo. Au preferat să arate cu degetul spre primar, nu spre cei care erau la conducerea RAGCL, iar în loc de soluţii concrete şi imediate, au propus proiecte lipsite de pragmatism şi irealizabile într-un timp rezonabil şi cu efect imediat.
Consilierul Marius Pintilie, cel care mă provoacă pe acest subiect, nu poate da lecţii administraţiei până când nu îşi clarifică situaţia cu spaţiile comerciale pe care le deţine în Paşcani. Un consilier care construieşte fără autorizaţie pe terenuri ocupate în mod abuziv şi gratuit, nu poate să îmi dea lecţii de moralitate!
Ne aflăm în această situaţie ca urmare a acumulării unor probleme în timp. Administrațiile PSD au sprijinit tot timpul Regia de termoficare. Facturile şi subvenţiile la căldură au fost achitate la timp şi chiar în avans. În schimb, primarul PNL Grigore Crăciunescu a lăsat în urmă probleme şi datorii uriaşe, peste 45 milioane de lei noi, iar plata datoriilor către RAGCL era de 15 milioane de lei, subvenției neachitată în perioada 2008-2012.
Poate ar fi fost mai bună o soluţie radicală, luată la timp. Decizia privind închiderea sistemului centralizat de încălzire trebuie asumată mai întâi de Consiliul de Administrație şi apoi de Consiliul Local, nu de primar. Este nevoie de voinţa politică nu doar a celor din PSD, ci şi a celor din PNL pentru a decide viitorul acestei Regii. Ori închidem serviciul de termie, ori ne asumăm investiţii masive şi o strategie pe termen lung pentru eficientizarea sistemului. Doar cu vorbe lipsite de conţinut, acuzaţii şi live-uri pe Facebook nu vom găsi cele mai bune rezolvări la problemele tot mai complexe din municipiul Paşcani.

Biroul de presă Primar,
Ing. Dumitru Pantazi

 

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI