18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022

Primarul, multumiri celor care respecta regulile de protectie

Situatia pandemica din municipiul Pascani este intr-o usoara crestere de cateva zile, dupa o perioada de stationare. Daca in zilele de 8 si 9 noiembrie indicele  de infectare era de 1,38, o zi mai tarziu a urcat la 1,58 iar pe 11 noiembrie a ajuns la 1,73 conform datelor funizate de Directia de Sanatate Publica Iasi.

Comparativ cu alte localitati din tara si din judetul Iasi, unde au fost impuse restrictii suplimentare sau chiar carantina,  la Pascani situatia este mai incurajatoate iar asta se datoreaza cetatenilor care au respectat masurile de preventive, purtarea mastii si regulile de igiena. Primarul Marius Pintilie le-a multumit pascanenilor care au inteles sa tina cont de regulile si recomandarile specialistilor.

Conform informatiilor administratiei locale,  in momentul de fata, sunt 11 persoane aflate in carantina. De asemenea la  sectia ATI a Spitalulului de Urgenta Pascani sunt ocupate 4 din cele 6 paturi pentru bolnavii infectati cu noul coronavirus , aflati in stare critica si care au nevoie de ventilatie mecanica  iar la Spitalul CF Pascani, sunt ocupate 41 din cele 91 de paturi.

La Iasi indicele de infectare este de 4,42 la mai de locuitori.  Mentionam ca Politia Locala si cea Municipala organizeaza zilnic actiuni de control pe strazile municipiului,  in urma carora sun aplicate sanctiuni.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Primăria Harlau angajează arhitect șef

Orasul Hârlău cu sediul în str.Mușatini nr.1, jud.Iași organizează...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow