18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

Primarul cu raspundere limitata si viceprimarul mincinos -VIDEO

Cristian Ratoi, viceprimarul care a anuntat ca i-a lasat pe tineri sa ii “orneze” bradul de Craciun “pentru a le vedea viziunea”, minte de rupe si nu este prima oara, de cand a ajuns la butoanele mici ale municipiului. Omul joaca rolul victimei in propria-i piesa de teatru, intr-o incercare stupida, dar disperata, de a -i discredita pe cei care il critica.
Duminica, pe 12 decembrie, dupa deschiderea „Targului de Craciun” omul posteaza pe pagina sa de Facebook urmatorul text:

“Nu am inventat roata sau apa caldă. Am procedat așa cum au făcut și alte administrații publice din Iași, Suceava, Buzău, Galați, …….. București, de mulți ani. Începând de azi pe zona pietonală de pe esplanadă au început activitățile specifice primei ediții a Târgului de Crăciun. De la an la an, vom elimina toate neajunsurile, privitoare la organizare (iluminat festiv, ornarea, amplasare etc). Le mulțumesc tuturor comercianților, care au răspuns invitației noastre, de a participa la târg, le urez spor la vânzare și îi vom aștepta și la celelalte târguri ce vor fi organizate în anii viitori. Invit locuitorii municipiului să viziteze Târgul de Crăciun. Nu veți regreta…”

Miercuri, 15 decembrie a.c., in cadrul articolului intitulat “Targul de Craciun de la Pascani a fost anulat, micii producatori au ramas. Evenimentul nu a fost avizat, Primaria nu a respectat condițiile legale” BIT TV publica urmatoarele:

“…Chiar daca nu au fost facute pregatirile necesare, Targul de Craciun a fost anuntat de purtatorul de cuvant, la sfarsitul saptamanii trecute. Apoi a avut loc deschiderea oficiala, duminica, 12 decembrie a.c, in prezenta viceprimarului Cristian Ratoi. Evenimentul a fost relatat pe Facebook, iar cetatenii au fost invitati sa participe fara nici o restrictie.”
Privitor la aceasta chestiune, in cadrul conferintei saptamanale de presa, Ratoi a facut un circ grotesc si m-a acuzat ca as fi mintit in articolul prezentat. El sustine, in mod fals, ca eu as fi scris ca ar fi organizat si participat la o inaugurare (deschidere solemna) a Targului de Craciun”.

Dupa cum se vede din pasajul de mai sus, eu am relatat ca “…a avut loc deschiderea oficiala, in prezenta viceprimarului Cristian Ratoi…”

Cum totul are un inceput, duminica a fost deschis “Targul de Craciun”, “oficial” in sensul ca este rezultatul/ demersul unei autoritati publice locale – Primaria Pascani.

Asadar viceprimarul minte cu nerusinare incercand sa spuna ca nu ar fi avut loc nici o deschidere a targului, asa cum a fost anuntat prin numeroasele declaratii de presa si afise, ci ca doar au fost amplasate pe Espladana cateva casute de lemn pentru micii producatori. Ca sa-si acopere incompetenta, ca nu a fost in stare sa organizeze, legal, evenimentul!

La fel a facut si primarul, in aceeasi conferinta de presa. Marius Pintilie a sustinut, fara sa clipeasca, in fata camerelor de luat vederi, ca din cauza mea a trimit o adresa la Politia Pascani prin care a anuntat anularea “Targului de Craciun”.

Mai exact presa a pus intrebari despre cum a fost organizat evenimentul de Primaria Pascani, iar edilul s-a speriat pentru ca nu a respectat prevederile legale si a anunta Politia ca nu mai este targ de Craciun, ci o simpla activitate comerciala, asa cum a explicat, tot el, cateva momente mai tarziu.
Pintilie a mintit pentru a acoperi smecheria pusa la cale cu buna stiinta, dar fara sa si-o asume public.
BIT TV a inceput sa puna intrebari despre modul de organizare a evenimentului, pe 15 decembrie a.c., dupa ce mai multi pascaneni s-au accidentat din cauza cablului intins pe Esplanada printre picioarele trecatorilor.
Stirea a fost difuzata in aceeasi zi, dupa ore intregi de documentare si sute de intrebari. Atat primarul, cat si viceprimarul au refuzat sa raspunda, sa clarifice situatia!
Au tacut, sa treaca valul, au stat la panda sa vaneze cuvintele presei, iar insistenta noastra de a afla raspunsurile a fost considerata, cu cinism si dispret, “o incercare disperata de a face rau”!
Cu o zi in urma, pe 14 decembrie a.c., Politia Pascani a primit adresa Primariei prin care a anuntat ca Targul de Craciun a fost anulat. Dar aceasta informatie nu trebuia sa ajunga la urechile pascanenilor pentru ca primarul si viceprimarul sa se poata lauda, in continuare, cu organizarea primei editii a unui eveniment, esuat, pentru ca aceasta farsa sa continue ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!
Si alte administratii din tara s-au confruntat cu aceleasi restrictii. Unele le-au ingnorat, altele le-au respectat. Dar in toate cazurile primarii si-au asumat responsabilitatea deciziilor luate, au anuntat ca nu pot impune cetatenilor restrictiile prevazute de lege.

La Pascani superficialul primar Marius Pintilie isi asuma raspunderi din ce in ce mai limitate sau deloc, preferand sa minta si sa dea vina pe altii, pe functionari, pe cei din opozitie si mai ales pe cei care il critica.

Foto sursa: 7IASI.RO

Alte articole