-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Prevenire furturi din locuinte, in preajma sarbatorilor pascale

C.P. Nu mai avem mult timp şi vine Paștele iar foarte mulţi dintre noi vom pleca pentru câteva zile fie la rude, fie în diverse staţiuni, în ţară sau în străinătate pentru a ne deconecta sau pentru a vizita persoane dragi.

Trebuie să acordăm, înainte de a pleca în călătorie, o importanţă deosebită asigurării locuinţei pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când ne întoarcem acasă. Spărgătorii de apartamente nu au vacanţă şi vor profita din plin atunci când ştiu că sunteţi plecat de la domiciliu şi nu v-aţi luat minime măsuri de protecţie a locuinţei.

Pentru a reduce risculde  a deveni victima spărgătorilor de locuinţe şi pentru protecţia casei dumneavoastră atunci când sunteţi plecat în vacanţă, Poliţia vă recomandă:

–         în cazul absenţelor de la domiciliu, discutaţi acest lucru cu persoanele de mare încredere. Rugaţi vecinii apropiaţi să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se simtă lipsa dumneavoastră;

–         faceţi încărcarea bagajelor în autoturism cu multă discreţie;

–         nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se certifice absenţa dumneavoastră;

–         o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiţi atunci când părăsiţi locuinţa. 

Stabiliţi cu vecinii să sesizeze poliţiaimediat la numărul de urgenţă 112 ori de câte ori observă  persoane suspecte în apropierea locuinţei dumneavoastră.

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...

Puşcărie pornind de la un cuvânt pe Facebook? O întâmplare incredibilă la Iaşi

Un tânăr era să-şi înceapă viaţa după gratii din...