Hibridul mașină-aeronavă, AirCar, este echipat cu un motor BWM, iar creatorul său, profesorul Stefan Klein, susține că poate zbura aproximativ 1000 de kilometri la o înălțime de 2500 de metri. De fapt, vehiculul are deja la activ 40 de ore de transport aerian, iar transformarea din mașină în aeronavă durează 2:15 minute.

Demonstrația a fost realizată chiar de Klein, care a condus hibridul între cele două destinații și care a descris experiența ca fiind una foarte plăcută. În aer, vehiculul atinge o viteză de 170 km/h.

Acesta poate transporta doi oameni cu o greutate maximă totală de 200kg, dar spre deosebire de dronele concepute cu un scop similar, nu poate ateriza și decola vertical, ci are nevoie de o pistă.

Așteptările în domeniul mașinilor zburătoare sunt mari, mai ales că ele sunt proiectate ca embleme ale viitorului de multe decenii. În 2019, compania de consultanță Morgan Stanley a estimat că până în 2040 valoarea sectorului ar putea ajunge la 1,5 trilioane de dolari.

Compania Klein Vision, aflată în spatele AirCar, susține că a lucrat doi ani la dezvoltarea prototipului și că a investit mai puțin de 2 milioane de euro în realizarea lui.

Sursa Yoda