2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Ce se întâmplă dacă pui o felie de pâine peste orezul ars. Puține gospodine știu acest truc secret

Cu siguranță ți s-a întâmplat să vrei să faci orez cu lapte, pilaf sau pur și simplu orez ca să îl servești alături de un preparat și să ți se ardă.

Ce se întâmplă dacă pui o felie de pâine peste orezul ars

Orezul lipit de fundul oalei este unul dintre cele mai neplăcute incidente din bucătărie și este extrem de greu de scos arsura care s-a format pe margini și pe fundul cratiței.

Cu atât mai mult cu cât tot stratul inferior de orez se lipește și se arde, însă gustul întregului preparat din orez este compromis. Cu siguranță nu vrei să fi muncit atât de mult doar ca să ajungi să arunci o oală întreagă de orez.

Pentru asta, iată un truc care dă roade de fiecare dată și cu ajutorul căruia nu va trebui să îți mai arunci toată mâncarea.

Puține gospodine știu acest truc secret

Singurul lucru de care ai nevoie este o felie de pâine. Când observi că orezul sau pilaful ți s-a ars, pur și simplu oprește focul. Așează o felie de pâine deasupra orezului și pune capacul. Lasă totul așa pentru 5-10 minute, iar fustul de afumat și mirosul pe care l-a căpătat preparatul vor fi îndepărtate, iar prânzul tău va fi salvat.

Pâinea are capacitatea de a absorbi acest gust de ars și mirosul de afumat din orez, așa că folosește acest truc ori de câte ori ți se întâmplă un astfel de incident.

Ca să cureți oala, folosește apă și oțet. Pune apă și oțet în oala arsă și lasă pe foc pentru 15 minute. Poți folosi un prosop umezit cu oțet pentru a șterge marginile interioare ale cratiței, astfel încât arsura să se curețe mai repede și mirosul de afumat să dispară.

Alte trucuri pentru a repara mâncarea

În plus, există câteva trucuri cu care poți să îți salvezi orice mâncare.

Dacă ai făcut o ciorbă sau o mâncare prea sărată, pur și simplu aruncă în oală un cartof mare tăiat în două și lasă-l timp de 30 de minute.

Cartoful va absorbi sarea în exces și nu va mai fi nevoie să arunci întregul preparat. Merge de minune la ciorbe, tocănițe sau orice mâncare cu sos în care cartoful poate să fiarbă și să absoarbă sarea.

De asemenea, dacă ai făcut o ciorbă prea sărată sau prea condimentată, poți adăuga borș acru, nesărat, pentru a o dilua și a scăpa de gusturile puternice.

Sursa Playtech

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI