More

  Precizari ApaVital privind motivul sistarii furnizarii apei la blocul F2 din Pascani

  Având în vedere acuzele lansate la adresa societăţii noastre în ultima perioadă, mai ales în cadrul emisiunii „În obiectiv” de la televiziunea locală Actualitatea TV din Paşcani de vineri, 16 februarie 2018 şi printr-o serie de articole publicate ulterior pe site-ul www.newspascani.com, precum şi datorită refuzului reprezentanţilor acestor organe media de a publica PRECIZĂRILE noastre, pe această cale aducem la cunoștința opiniei publice din Paşcani următoarele:

  • Motivul sistării apei la blocul F2 a fost acela al acumulării de datorii semnificative (peste 33.000 de lei) la plata facturilor pentru serviciile de alimentare cu apă şi canalizare, la nivelul titularului de contract.
  • Procedurile interne ale SC ApaVital SA impun ca, atunci când se înregistrează restanţe la plata facturilor pe perioade mai mari decât cele prevăzute de lege, să i se solicite respectivului titular de contract să prezinte lista blocurilor şi scărilor pe care le reprezintă, la nivelul cărora se înregistrează cele mai mari datorii, astfel încât eventualele sistări ale serviciilor să îi afecteze pe utilizatorii colectivi cu restanţele cele mai mari şi care depăşesc termenele legale de plată.
  • Din păcate, în ceea ce priveşte titularul contractului în care este cuprins şi blocul F2, aceasta nu a dat dovadă de bunăvoinţă şi cooperare, refuzând sistematic să ne furnizeze lista restanţelor la plată, defalcată la nivel de branşament / imobil. Acest lucru ne-a impus să asumăm că debitul de mai sus este distribuit uniform la nivelul condominiilor respective.
  • Vrând să prevenim locatarii de eventualitatea sistării serviciilor, pe lângă anunţarea repetată a reprezentantului autorizat al acestora (titularul de contract), angajaţii SC ApaVital SA au procedat la afişarea la intrarea în toate imobilele tip condominiu aflate sub incidenţa respectivului contract a unor notificări privitoare la debitele existente şi la eventualitatea sistării serviciilor, încă de pe data de 29 ianuarie 2018.
  • Deşi din momentul încunoștințării locatarilor până în ziua sistării serviciilor (12 februarie 2018) au trecut două săptămâni, nici un locatar din blocul F2 nu a contactat reprezentanţii operatorului pentru a verifica situaţia debitelor existente la nivelul respectivului imobil tip condominiu.
  • În ziua de 12 februarie 2018, ulterior momentului sistării serviciilor, un număr de locatari au venit la sediul nostru din Paşcani, de pe strada M. Kogălniceanu, unde au vociferat, protestat şi adresat diverse injurii şi acuze angajaţilor noştri, afirmând că ei nu înregistrează debite, fără însă a putea proba acest lucru. Angajaţii noştri le-au explicat acestora că singura persoană care poate confirma că locatarii din blocul F2 nu înregistrează debite la plata serviciilor furnizate de societatea noastră este titularul contractului de furnizare şi că abia ulterior acestui fapt pot fi declanşate procedurile administrative şi tehnice de rebranşare a imobilului la serviciile de apă, ceea ce în mod normal va dura până a doua zi.
  • Un număr de locatari dintre cei afectaţi au luat legătura cu redactorul postului de televiziune Actualitatea TV Paşcani şi a site-ului newspascani.com., dl. Marius Parteni, căruia i-au expus perspectiva lor asupra situaţiei. Dl. Marius Parteni a telefonat dnei Gabriela Gheorghiu, căreia, pe un ton agresiv, i-a cerut să reia imediat furnizarea apei la blocul F2, afirmând că nu ar vrea sa fie pus în situaţia să facă un „material de presă” pe acest subiect. Dna Gheorghiu i-a explicat că este imposibil ca acest lucru să se întâmple imediat, pentru că, de fiecare dată când serviciul de alimentare cu apă este sistat, reluarea furnizării se realizează după anumiţi paşi, cu respectarea unor proceduri, ceea ce, în principiu, însemna că reluarea furnizării apei se putea realiza a doua zi.
  • În măsura în care dl Marius Parteni are înregistrată respectiva convorbire telefonică (lucru nu 100% legal, de altfel), îl rugăm şi pe această cale ca, pentru buna şi corecta informare a publicului păşcănean, să o difuzeze integral.
  • Discuţiile în contradictoriu cu locatari din respectivul imobil au continuat şi ulterior, explicându-li-se acestora că titularul de branşament existent dorea rezilierea contractului şi că, în lipsa unui contract valabil, reluarea furnizării apei nu poate fi realizată.
  • La solicitarea reprezentanţilor locatarilor, care au comunicat că intenţionează să îşi facă branşamente individuale, li s-a comunicat că pentru reluarea furnizării apei, până la realizarea noilor branşamente este necesar un nou contract de furnizare, cu titlu provizoriu, încheiat cu un proprietar din respectivul bloc, înmânându-li-se acestora şi formularele necesare pentru demararea procedurilor.
  • Dintr-o neînţelegere a procedurilor prezentate, locatarii din blocul F2 au desemnat ca reprezentant al lor pe o persoană care locuieşte la în bloc, însă în calitate de chiriaşă, şi au completat documentele solicitate de ApaVital cu această persoană în calitate de titular de contract.
  • Locatarilor care s-au prezentat din nou la sediul societăţii noastre li s-a explicat ca au procedat eronat, nedesemnând un vecin care să fie proprietar. Acest lucru a determinat o nouă escaladare a stării de nervozitate a locatarilor implicaţi, lucru confirmat inclusiv de aceştia.
  • Ulterior, locatarii au refăcut listele în cauză, cu un alt titular de contract, proprietar de apartament din respectivul bloc, moment ulterior căruia s-a încheiat cu promptitudine un contract provizoriu de furnizare a apei, pe perioadă determinată, deoarece decizia anunţată de locatari către serviciul comercial a fost aceea de a-şi realiza branşamente individuale.
  Date fiind toate acestea, considerăm că, dincolo de tensiunea firească a unor astfel de situaţii neplăcute şi nedorite, angajaţii noştri au procedat corect, cu respectarea prevederilor legale şi în limita atribuţiilor de serviciu. Din acest motiv, considerăm că scuzele adresate de reprezentantul nostru în cadrul emisiunii „În obiectiv” din data de 16 februarie 2018 trebuie asumate ca scuze generice, pentru insatisfacţia locatarilor de a nu beneficia de serviciile de furnizare a apei, şi nu pentru vreo eventuală vină a societăţii noastre ori a angajaţilor noştri.

  dr. ing. Ion TOMA
  Director General

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ANUNT PIERDERE

  Pierdut Registrul Unic de Control al S.C. GECO CONSTRUCT S.R.L,  RO 15265456, J22/351/2003. Il declar nul!

  Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Mircești organizează concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de secretar

  Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri”,   cu sediul în satul Mircești, comuna Mircești str. Școlii, nr. 177, judeţul Iași, organizează concurs pentru ocuparea funcţiei contractuale vacante ...

  SOCIETATE COMERCIALA ANGAJEAZA

  SOCIETATE COMERCIALA ANGAJEAZA OPERATOR CNC OFERIM SALARIU MOTIVANT, RUGAM SERIOZITATE. RELATII LA TELEFON: 0728.089781 DE LUNI-VINERI INTRE ORELE 08:00-17:00

  Opinii