21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Ponturi pentru vacanța de iarnă în pandemie. Unde poți petrece în țară câteva zile ca-n Austria sau Italia cu doar 1.000 de lei

Pandemia de coronavirus nu ne oferă prea multe opțiuni în privința concediilor. Localitățile din apropierea domiciliului sunt aproape singura șansă în acest an pentru vacanța de iarnă. Despre locuri cu tradiție, vacanțe pitorești și de neuitat a vorbit la Digi24 Cristi Pitulice, consultant în turism.

Cristi Pitulice a explicat că interesul românilor pentru vacanțele în țară a început să se dezvolte încă de acum patru – cinci ani, dar pandemia a accelerat acest fenomen. Românii au preferat să stea în țară și au căutat locurile frumoase și sigure în care să poată petrece câteva zile departe de casă.

„Până în 2023 – 2024, estimăm că România va rămâne principala destinație a românilor”, a spus consultantul în turism.

El a vorbit depsre interesul pe care ]n ultimii ani, ]n special tinerii îl au pentru locurile deosebite din țară, nu neapărat cele aflate în fruntea căutărilor ca până acum, așa cum sunt Valea Prahovei sau litoralul.

„Tinerii își învață țara, avem schimb de generații, peisajul s-a schimbat radical, putem spune că avem zone turistice foarte bine dezvoltate și foarte bine definite.

Tradiționala Bucovină rămâne în topul destinațiilor. Câteva zile de relaxare pot fi foarte bine petrecute în Transilvania săsească, în satele săsești, printre puținele destinații pentru un concediu plin de șapte zile.

Apoi, avem Oltenia de sub munte și Banatul.

Toate definesc un peisaj coerent privind România ca destinație turistică.

Apoi, este discrepanță privind raportul calitate – preț între câteva zone. La un pol sunt Valea Prahovei și litoral, care sunt scumpe și la celălalt avem destinațiile menționate care au un raport calitate-preț foarte ofertant. Aici, pe perioada iernii putem avea patru – cinci zile cu 1.000 – 1.500 de lei.

Foarte mulți operatori din turism, mai ales cel rural, au făcut pachete de vacanță care să acopere valoarea de 1.450 de lei cât este cea a tichetelor de vacanță și asta a devenit o referință pentru turistul român.

Există cerere pentru vacanța de iarnă. În anii anteriori, era sezon tradițional împărțit între România și destinații din Austria, nordul Italiei și estul Franței. Acum, românii se vor concentra pe turismul intern.

În ceea e privește rezervările, dacă acestea ar fi avut ca vârf perioada de toamnă, probabil că acum, acest vârf va fi spre 1 decembrie, pentru că oamenii sunt în expectativă, nu știu cum va evolua pandemie. Hotelierii s-au pregătit cu oferte, așa că se vor găsi locuri foarte bune și după 1 decembrie, cu un raport foarte bun calitate – preț”, a explicat Cristi Pitulice.

Sursa DIGI 24

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI