More

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate.
  Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai avea loc premierea “cuplurilor de aur” – 50 de ani de casatorie si depunerile de coroane, activitati care urmau sa fie finantate de la bugetul local.

  Iata cum s-a ajuns in aceasta situatie fara precedent.

  Noul primar ales, Marius Pintilie nu a venit in fata Consiliului Local cu un proiect separat pentru activitatile de Ziua Nationala. A propus spre aprobare un program pentru luna decembrie, inclusiv pt sarbatorile de iarna. Depuneri de coroane si premierea cuplurilor pe 1 Decembrie si cadouri de Craciun pentru copiii de la Scoala Speciala;
  Consilierii din opozitie, cei de la PSD si Sorin Olariu de la PMP au solicitat ca de la bugetul local sa fie alocate sumele necesare pentru organizarea unor activitati suplimentare pentru copii, in perioada sarbatorilor de iarna. Macar un concurs online de desene, pentru acordarea unor premii si cadouri de Craciun, sutelor de copiii din gradinitele si scolile pascanene, nu doar celor de la Scoala Speciala. Au cerut si redeschiderea patinoarului, cu respectarea masurilor de singuranta.

  Consilierii liberali si cei de la Pro Romania NU au aprobat amendamentul opozitiei.

  Deci NU au fost de acord cu propunerea de a fi date cadouri de Craciun si altor copii! Primarul Pintilie a motivat ca nu sunt bani, desi administratia are disponibili cca 8 milioane de lei. Ca nu se poate din cauza pandemiei! )) In alte localitati din judet, alti edili pot mai mult! De exemplu la Deleni, Tatarusi, Motca, etc toti copiii primesc cadouri de Craciun, de la Primarie, cu implicarea scolilor si profesorilor.

  In acest context proiectul propus de primar nu a fost aprobat!

  Chiar daca au vrut sa faca un bine copiilor, cei din opozitie au blocat, fara sa vrea, festivitatea de premiere a cuplurilor.
  Si-au dat seama dupa dezbateri si au anuntat ca vor convoca o sedinta extraordinara, saptamana viitoare, pentru a repara greseala.
  Asadar premiile vor fi acordate in perioada sarbatorilor de iarna.

  Nu s-ar fi ajuns in acesta situatie daca edilul si consilierii PNL- PRO Romania ar fi fost de acord cu amendamentul opozitiei, cadouri de Craciun pentru copiii pascaneni!

  Sunt uimit de tupeul noului primar de a transforma acest subiect intr-o tema politica, chiar si pe pagina de Facebook a administratiei locale. Inainte de alegeri spunea ca va face mai mult si mai bine decat a facut `PSD-ul, dar pana acum nu a reusit decat sa taie: frunzele, copacii, trandafirii si activitatile socio-culturale pentru sarbatori.

  De asemenea, constat ca noul viceprimar Cristian Ratoi este mai degraba PRO Pintilie decat PRO pascaneni, A uitat ce a spus in campania electorala, a devenit anexa necuvantatoare a PNL-ului.

  Cum ramane cu respectul pentru copii, pentru traditii si sarbatorile de iarna?
  In vreme de pandemie sunt permise doar activitatile politice/electorale?
  De ce la Pascani nu se poate iar in alte localitati, primariile dau cadouri de Craciun, tuturor copiilor?

  Sunt intrebari adresate mai ales consilierilor tineri, profesorilor care astazi au votat impotriva!

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI