More

  Sarbatori fara cadouri pentru copii. Mos Craciun, pus in carantina de consilierii PNL si Pro Romania

  Copiii pascaneni nu vor primi, in acest an, cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Daca in anii trecuti au fost organizate mai multe activitati cu ocazia sarbatorilor de iarna, acum nu a fost nimic programat. Subiectul a fost discutat in cadrul sedintei legislativului local care a avut loc joi 26 noiembrie de la ora 13.00.

  Consilierii din opozitie au cerut primarului ca si in acest an sa fie gasite solutii pentru ca administratia locala sa imparta daruri copiilor de Craciun. Gabriela Nedelcu a propus organizarea unui concurs  online de desene, impreuna cu Biblioteca Municipala,  unde copiii sa se inscrie si sa posteze lucrarile lor pe site-ul Primariei. Participantii ar fi urmat sa fie rasplatiti cu cadouri de Craciun iar cei mai norocosi sa beneficieze de tablete, prin tragere la sorti. 

  Noul primar, Marius Pintilie a spus ca astfel de activitati nu sunt oportune in plina pandemie si a motivat ca nu sunt bani la bugetul local. 

  De asemenea opozitia a solicitat explicatii edilului, de ce patinoarul nu va fi deschis in acest an. Nedelcu a spus ca pascanenii au nevoie de astfel de activitati recreative, cu respectarea masurilor de siguranta si ca nu era nevoie de o licitatie daca  de organizare s-ar fi ocupat Clubul Sportiv Municipal Pascani. 

  Raspunsul primarului Marius Pintilie a fost acelasi. In acest an nu patinoarul nu va fi redeschis pentru ca nu a fost organizata o licitiatie dar si din cauza restrictiilor in actuala situatie pandemica. 

  Singurii care ar fi urmat sa primeasca cadouri erau copiii de la Scoala Speciala,  daca proiectul initiat de primar ar fi fost aprobat. Conslierii din opozitie au propus  alocarea de la bugetul local a banlor necesari,  asa incat si alti copii sa primeasca cadouri in cadrul unor activitati organizate de Primarie. Amendamentul  nu a fost aprobata de consilierii PNL si Pro Romania,  motiv pentru care consilierii PSD au votat impotriva aprobarii proiectului in forma initiala.

  In consecinta programul de activitati pentru sarbatorile de iarna nu a fost aprobat iar acum nici un copil nu mai primeste nimic. Consilierii PSD au anuntat ca vor repara aceasta situatie intr-o sedinta extraordinara care va fi convocata saptamana viitoare,  asa incat copiii pascaneni sa primeasca cadouri de Craciun. 

  Mentionam ca astfel de actiuni vor fi organizate in acest an si in alte localitati din judet. De exemplu la Deleni toti copiii vor primi si in acest an cadouri de la Primariei. Edilul a spus ca pe lista sunt peste 2500 de copii iar pachetele vor fi impartite prin scoli,  cu implicarea profesorilor.

  De asemenea la Tatarusi sunt peste 1300 de copiii care vor primi cadouri in acest an. Primarul comunei spune ca vor fi cautate solutii pentru respectarea  masurilor de singuranta si ca nu se va renunta la proiect. 

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI