-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Poliţia locală cere voie să îi sancţioneze pe taximetriştii ilegali

Poliţia locală din Paşcani se reorganizează pentru a face faţă solicitărilor consilierilor locali. În şedinţă legislativului local de săptămâna trecută comandatul Vasilică Avasiloaei a anunţat că va cere primarului o imputernicire pentru a putea acţiona şi împotriva taximetriei ilegale.
Subiectul a fost adus în discuţie în cadrul prezentării raportului de activitate pentru anul 2017. Un consilier local a solicitat Poliţiei Locală să intervină pentru sancţionarea şoferilor care fac taximetrie fără să fie acreditaţi pe motiv că fac concurenta neloiala.

De asemenea pe străzile municipiului urmează să fie mai mulţi poliţişti locali. Nu se vor face noi angajări ci o parter în cei care se ocupă cu monitorizarea video vor face parte din patrulele mixte împreună cu cei de la Poliţia Municipală. Consilierii locali au atras atenţia că trebuie luate măsuri împotriva cerşetorilor şi a celor care fac scandal în pieţele agroalimentare, zone care ar trebui mai bine supravegheate.
În replică şeful Poliţie Locale a explicat că au fost date zeci de amenzi celor care cersesc, majoritatea dintre ei din Motca, Ciohorăni şi Cozmesti. El a cerut ca sancţiunile neachitate să fie transformate în zile de muncă în folosul comunităţii, pentru a avea efect.
Deşi în raportul de activitate se arata o creştere îngrijorătoare în rândul păşcănenilor a violenţei verbal şi chiar fizice în spaţiul public, dar şi de acţiuni de subminare a autorităţii publice chiar de către unii salariaţi sau reprezentanţi ai administratiei locale, subiectul nu a prezentat interes pentru aleşii locali. Consilierul PSD Vasile Avramiuc a atras atenţia că, de multe ori, poliţiştii păşcăneni sunt făcuţi de râs în strada mare, chiar de către unii cetăţeni care sar în apărarea celor surprinşi că încalcă legea.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow