18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
18.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

POLIŢIA IEȘEANĂ LANSEAZĂ CAMPANIA DE PREVENIRE „MAI SIGUR ÎN VACANȚĂ!”

Ultimele știri

POLIŢIA IEȘEANĂ LANSEAZĂ CAMPANIA DE PREVENIRE

„MAI SIGUR ÎN VACANȚĂ!”

            În această săptămână, poliţiştii ieșeni demarează o campanie de informare destinată copiilor pentru a fi  „MAI SIGUR ÎN VACANȚĂ!”

 

  Vacanţade vară presupune mai mult timp liber pentru elevi, deplasarea acestora în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mari fără supraveghere, circulaţie mai  intensă pedrumurile publice. Toate  acestea, pot  genera o creştere a numărului deminori victime sau autori ai unor infracţiuni. De aceea, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi derulează în această perioadă o campanie de prevenire intitulată „MAI SIGUR ÎN VACANȚĂ”, înparteneriat cu Direcția Județeană de Tineret și Sport Iași,  prin care se urmăreşte creşterea gradului de informare a copiilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale.

 

          Activităţile constau în special în întâlniri cu elevii, întâlniri la care vor fi abordate următoarele subiecte: siguranţa rutieră, dispariţiile de minori, delincvenţa juvenilă, modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii, siguranţa pe internet, comportament antisocial.

 

          Vor fi desfășurate activităţi informative – preventive atât în municipiul Iaşi cât şi la nivelul celorlalte municipii şi oraşe, urmând ca până la finalul vacanței poliţiştii ieșeni să aibă întâlniri cu participanții din cadrul taberelor școlare și a centrelor educaționale.

           

          Copii sunt învăţaţi să aibă încredere în părinţi şi să se solicite sprijin acestora atunci când simt că sunt în pericol şi să nu protejeze un eventual agresor de teama ameninţărilor acestuia. Sunt situaţii în care copiii nu se pot descurca singuri şi ei sunt încurajaţi să vadă în familie un sprijin pe care să se bazeze permanent.

 

          Poliţiştii ieșeni îi îndeamnă şi pe adulţi să-şi facă din proprii copii nişte prieteni care să ştie că le pot cere sfatul în orice situaţie. Dacă familia ar fi  în permanenţă alături de copii, atunci riscul de victimizare ar scădea semnificativ.

           

                   Poliția ieșeană recomandă copiilor:

·   Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!

·   Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător! Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

·   Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!

·   Atenţiela „lumea virtuală”!

·   Poliţiştii îi sfătuiesc pe copii să nu ofere date personale sau poze celor cu care corespondează pe Internet.

 

          Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră ieșeană recomandă celor mici:

·        să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

·        să nu se deplaseze cu rolele/ skateboard-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

·        După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor!

IPJ IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
20.1 °
17.3 °
71 %
1.2kmh
5 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
31 °
mie
33 °
joi
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI