20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Platforme pentru colectarea gunoiului,  fara proiect si autorizatie

Administratia locala din Pascani a finalizat lucrarile de amenajare a doua platforme pentru colectarea selectiva a gunoiului menajer, in cadrul unui program pilot anuntat de noul edil. Una dintre ele este amplasata in zona Vale , intre blocurile din apropierea Bisericii “Sfanta Vineri” iar cealalta in zona Deal,  intre blocurile din apropierea cartierului Aerodrom.  Platformele au fost confectionate din profil metalic si plasa iar accesul se va face doar pe baza de cartela. Lucrarile au fost facute de muncitorii de la Gospodaria Comunala, fara proiect si fara autorizatie. Primarul Marius Pintilie a explicat in cadrul unei conferinte de presa ca nu a fost nevoie de ele pe motiv ca este o constructie provizorie. 

Cele doua platforme vor fi date in folosinta in prima parte a lunii decembrie, dupa montarea unor camere de supraveghere. Imaginile urmeaza sa fie stocate in serverele Politiei Locale pentru identificarea celor care nu respecta regulile de depozitare, a anuntat noul edil. De esemenea locatarii din  zona vor avea acces pe baza de cartele, care urmeaza sa fie distribuite. 

Proiectul pilot are ca scop cresterea gradului de colectare selectiva asa incat cantitatile de gunoi preluate si transportate de operator sa fie mai mici. Se urmareste scaderea costurilor la salubritate in contextul in care incasarile din taxa de salubritate nu acopera plata facturilor iar Primaria trebuie  sa achite diferenta de la bugetul local. Primarul Marius Pintilie a anuntat ca analizeaza posibilitatea ca in locul taxei de salubritate beneficiarii sa cumpere saci cu coduri de bare unde sa depoziteze selectiv gunoiul asa incat fiecare sa plateasca in functie  de cantitatea colectata. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow