6.9 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Plangere la DNA, pentru înregistrările ilegale si presupusul concurs fraudat

Direcția Nationala Anticorupție a fost sesizată in legătură cu înregistrările ilegale din Primăria Pașcani, aparute in presa locala, in care secretarul general al instituției face o serie de precizări controversate despre cum a jurizat un concurs pentru ocuparea unui post vacant.

Plângerea a fost făcută in cursul zilei de joi 13 mai a.c. de administratorul public al Primăriei, pentru cercetarea eventualelor suspiciuni privitor la fraudarea concursului precum si presupusele înregistrări ilegale. In cadrul conferinței săptămânale de presa, Claudiu Bodoasca a explicat ca, pana la proba contrarie, concursul pus in discuție este considerat corect si ca Primăria nu trebuie sa fie băgată in astfel de scandaluri.

In același context administratorul public al Primăriei a mai spus ca la concursurile organizate de actuala adminstratie nu ar fi fost favorizați anumiți candidați, pe criterii policite. Claudiu Bodoasca a dat exemplu ca a fost respins un fost consilier local PNL care a candidat pentru o funcție publica. Numele si rezultatele obținut nu au fost date publciitatii pe motiv ca astfel de informații ar fi cu caracter personal.

Menționăm ca intr-o recenta conferință de presa primarul Marius Pintilie a spus ca înregistrările apărute in presa locală ar fi ilegale si ca va face o plângere penala dacă cei inplicati nu vor avea nici o reacție.
Sesizarea a fost trimisa la DNA, structura care anchetează faptele de corupție, nu la DIICOT, desi in cazul concursului pus sub semnul întrebării, candidații respinși nu au făcut nici măcar o contestație iar deocamdată nu exista nici un prejudiciu.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow