4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Plângere exagerată împotriva șefului Gării din Pașcani. Societatea primarului, protejată

Seful Garii din Pascani este cercetat penal pentru ca a incercat sa isi amenajeze o cale de acces către proprietatea pe care acesta o deține pe strada Ceferiștilor.

Plângerea a fost facuta chiar de administratorul public, pe motiv de distrugere a trotuarului aflat pe domeniul public si a furtului pavelelor care se aflau pe porțiunea distrusă.

Claudiu Bodoasca sustine ca a luat aceasta decizie in urma unei sesizari. Precizăm că tot în aceeași zi, pe 28 septembrie a.c. proprietarul imobilului, Radu Movileanu, a depus o cerere pentru eliberarea avizului de reperații a trotuarului.

Declaratiile au fost facute publice in cadrul conferintei saptamanale de presa de joi, 30 septembrie.

In Pascani sunt multe probleme cu ocuparea domeniului public fara aprobarea administratiei locale.  Un exemplu in acest sens este chiar una dintre societatile primarului, care ocupa abuziv mai multe suprafete de teren din domeniul public, fara contract, si pe care au fost edificate constructii, fara autorizatiile necesare.

Situatia a fost consemnata in doua rapoarte, unul din 2010 si altul din 2019, iar Politia Locala a aplicat amenzi care, ulterior, au fost anulate de instanta pe motiv de tardivitate. Intrebat daca a facut aceleasi demersuri si in acest caz, administratorul public a raspuns ca societatea primarului nu ar fi distrus domeniul public si nu au fost inregistrate pagube, motiv pentru care nu a depus nicio plangere penala.

Precizam ca strada Ceferistilor a fost reabilitata prin fonduri europene acum câțiva ani de zile. Contactat telefonic de reporterii Bit TV, proprietarul imobilului, Radu Movileanu a refuzat să comenteze acuzațiile aduse împotriva sa.

In ceea ce priveste suprafetele de teren ocupate ilegal de societatile primarului, ele au fost folosite pentru extinderea magazinelor sau pentru amenajarea unor cai de acces, lucrari care au fost facute tot pe trotuar.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Medic de la Spitalul de Urgență Pașcani decorat de președintele țării cu ordinul “Meritul Sanitar”

Seful sectiei ATI de la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani, medicul Sergiu Ungureanu, a fost decorat de...

FOTO/VIDEO Ziua Națională a României, marcată și în satul Soci

Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata si in satul Soci. La biserica de lemn, inchinata ostasilor...

FOTO/VIDEO – Paradă militară, de Ziua Națională a României, la Lespezi

Lespezenii s-au bucurat miercuri, de Ziua Nationala a Romaniei, asa cum nu au facut-o niciodata, la ei...

Ziua Națională a României, în orașul Hârlău – FOTO/VIDEO

Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Harlau. Evenimentul a început de la ora 10:30,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI