-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Primăria Deleni face demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Modernizarea străzilor și extinderea sistemului de apă și canalizare, pe lista de priorități

Într-o comună din apropierea municipiului Pașcani, se fac demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii  locale, iar reprezentanții primăriei dau dovadă de inițiativă și își propun să creeze facilități și oportunități pentru ca multe dintre problemele cu care se confruntă cetățenii să fie rezolvate.

Administrația locală din Deleni are în plan atragerea de fonduri de investiții pentru dezvoltarea comunei și sunt urmărite, cu precădere, două linii de finanțare: dezvoltarea infrastructurii rutiere și extinderea sistemului de apă și canalizare.

Discuțiile în acest sens au avut loc marți, pe 5 octombrie, de la primele ore ale dimineții, atunci când pe masa consilierilor locali au stat șapte proiecte de hotărâre, dintre care șase au vizat obiective importante de investiții.

Conform spuselor primarului, Dumitru Prigoreanu, au fost depuse patru proiecte în vederea obținerii finanțării prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Sunt cuprinse aici modernizarea mai multor drumuri sătești și locale, acolo unde sunt programate și lucrări pentru rețele de apa si canalizare.

Mai exact, conform primelor două proiecte de hotărâre care s-au aflat în ședința de marți pe ordinea de zi, vor fi reabilitate mai multe străzi, cu o lungime totală de circa 17 km. Valoarea totală a investiției este de peste 37 de milioane de lei, cu finanțare de la bugetul local de 1.972.000 lei.

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii comunei Deleni este alimentarea la sistemul de apă și canalizare. Astfel, tot prin același program, a fost depusă o cerere de finanțare, a cărei valoare este de peste 22 de milioane lei, cu finanțare de la bugetul local de circa 1.700.000 lei.

Tot în cadrul ședinței, s-au purtat discuții pe marginea altui proiect de investiții, aflat deja în derulare. Este vorba despre lucrările de modernizare de la corpul B de la școala din Deleni. În acest caz a fost aprobat restul de executat al proiectului, dar și a unor costuri aferente materialelor de construcție.

Nu în ultimul rând, un alt proiect important pentru comună a vizat aprobarea organigramei și a regulamentului de organizare și funcționare pentru After school-ul din Deleni.

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow