21.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023

”Planeta azi și mâine”. Cum văd tinerele generații din Pascani si suburbii viitorul Pământului

Comunicat: Asociația ACVO și compania ApaVital organizează prima ediție a concursului ”Planeta azi și mâine”,  destinat elevilor de clasa a IV-a din municipiul Pașcani și suburbii.  Scopul acțiunii este de a afla viziunea copiilor despre felul în care ar trebui să arate Pământul pentru a asigura un viitor adecvat tinerelor generații.

La concurs vor participa 238 de copii din 10  clase din municipiul Pașcani de la Liceul Teoretic ”Mihai Costin”, Liceul Tehnologic Economic ”Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială ”Iordache Cantacuzino”, Școala Gimnazială Gîștești, Școala Gimnazială Lunca Pașcani și Liceul Tehnologic ”Mihai Busuioc”. Elevii din fiecare clasă înscrisă în competiție vor trebui să lucreze în echipă și să realizeze câte două machete care să reflecte felul în care văd ei planeta acum și felul în care și-ar dori să arate planeta în viitor, ținând cont de tematica proiectului: viziunea tinerelor generații asupra consumului exagerat de resurse.

”Suntem conștienți de faptul că, prin ceea ce facem astăzi, influențăm viitorul copiilor, așa că vrem să aflăm cum văd ei efectele acțiunilor noastre și, mai important, unde cred elevii că ar trebui să lucrăm pentru a le asigura un mediu curat și sănătos. Pe de altă parte, vrem să încurajăm munca în echipă, să arătăm acestor copii cât de importantă este colaborarea în clasă, la școală și lucrurile minunate ce pot fi construite împreună cu colegii ”, a spus dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO.

Machetele, realizate din materiale reciclabile, vor fi expuse în perioada 14-16 mai în holul Primăriei municipiului Pașcani, iar premierea va avea loc pe data de 16 mai, pe esplanada din fața instituției publice.

Despre Asociația ACVO

Asociația ACVO a fost înființată de către compania ApaVital, la începutul anului 2018, pentru a da viață proiectelor sale de responsabilitate socială și de implicare în comunitate. Câteva dintre temele importante din agenda pe care asociația și-o propune sunt dezvoltarea urbană, protecția sustenabilă a mediului, spiritul civic și spiritul de colaborare între oameni, evoluția personală și autocunoașterea. O parte însemnată din proiectele ACVO este îndreptată spre adolescenți – oamenii de care depinde cu adevărat viitorul nostru.

Alte articole