19.4 C
Paşcani
sâmbătă, mai 25, 2024

Piata din Deal rămâne aglomerată. Consilierii din opoziţie au blocat extinderea

Piaţa agroalimentară din zona Deal nu va fi extinsa pentru a încăpea toţi comercianţii care au solicitat spaţii acolo. Proiectul de hotărâre a fost respins din nou, în şedinţa de astăzi a legislativului local după ce consilierii din opoziţie nu au fost de acord cu soluţia propusă de Primărie. Ei au solicitat un proiect de organizare a activităţii iar piaţa să fie acoperită.

Conform documentului,  platoul pieţei ar fi urmat să fie lărgit pe strada Eugen Stamate de la intrarea în piaţa până la Liceul Economic “Nicolae Iorga”, acolo unde sunt deja chioşcuri iar producatorii îşi vând produsele, mai ales duminica.

Viceprimarul municipiului a explicat că este singura soluţie pentru a putea să li se încheie contracte celor care au afaceri acolo şi pentru relocarea producătorilor care au fost scoşi de la întrarea în piaţă.

De asemenea, Gabriela Nedelcu, a criticat opoziţia deoarece condiţionează aprobarea proiectului de amenajare a unei parcări în fata halei centrale acolo unde consilierul PNL Marius Pintilie are un magazin şi un restaurant. Ea a dat asigurări că nu vor mai fi amplasate chioşcuri pe calea de acces în piaţă pe motiv că trebuie să rămână liberă pentru intervenţii în situaţii de urgenţă.

Liderul opozitiei a insistat că acolo se poate face parcare dacă sunt eliminate trotuarele şi spaţiile verzi. Dacă n, u măcar să fie scoase obstacolele care împiedică accesul cu maşinile în piaţa iar strada să fie folosită pentru circulaţie şi inclusiv parcarea maşinilor. În acest sens consilierul păşcănean a cerut lămuriri primarului cine şi când a hotărât închiderea străzii.

De asemenea consilierul Claudiu Bodoasca a subliniat că proiectul va fi votat doar dacă extinderea pieţei se va face până în dreptul halei,  nu şi în faţa ei.

O posibilă soluţie, însă costisitoare şi de durată,  a venit din partea consilierului Sorin Olariu. El a propus ca piaţa să fie acoperită cu o parcare suspendată,  aşa cum este în municipiul Roman. Olariu a precizat că municipalitatea trebuie să găsească soluţii şi pentru comercializarea mieilor, brazilor şi pepenilor iar producătorii de legume să aibă o zonă separată

Cum proiectul nu a fost aprobat,  soarta comercianţilor care au chioşcurile în stradă nu a fost clarificata. Aceştia îşi desfăşoară activitatea de luni de zile fără contracte.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70